Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΣΥΔΥ και φοροδιαφυγή

Η ΠΑΣΥΔΥ και ο κος Χατζηπέτρου κάθε λίγο μας λένε ότι πρέπει να παταχθεί η φοροδιαφυγή πρώτα και μετά να ασχοληθούμε με τα οφελήματα των κυβερνητικών.

Η απορία μου είναι:  δεν είναι τα μέλη της ΠΑΣΥΔΥ και ειδικά αυτοί που εργάζονται στον φόρο εισοδήματος που είναι υπεύθυνοι για να πατάξουν την φοροδιαφυγή;  Δεν είναι δημόσιοι υπάλληλλοι μέλη της ΠΑΣΥΔΥ υπεύθυνοι για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής; Σίγουρα κάποιοι νόμοι πρέπει να βελτιωθούν/αλλάξουν, αλλά στα πλαίσια του υφιστάμενου συστήματος, κάνουν τα μέλη της ΠΑΣΥΔΥ όσα είναι δυνατόν για την είσπραξη όσο των δυνατόν περισσότερων φόρων;

Ας καλέσει λοιπόν ο κύριος Χατζηπέτρου τα μέλη του να εργαστούν σκληρότερα για να εισπράξουν περισσότερους φόρους για να δικαιολογήσουν τους μισθούς τους ή ας έβρει κάποια καλύτερη δικαιολογία για τα αιτήματά του.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Γιατί περίμενε μέχρι τώρα η ΕΔΕΚ (και αύριο το ΔΗΚΟ)

"...Πολλοί πάντως διερωτούνται γιατί ο Ομήρου και το κόμμα του αποφάσισαν να αποχωρήσουν «πυροβολώντας» τώρα και όχι πριν από ένα χρόνο, πριν από δέκα ή πέντε μήνες.


Η απάντηση βρίσκεται στον αριθμό 18. Οι υπουργοί της ΕΔΕΚ στη συγκυβέρνηση έπρεπε να συμπληρώσουν 18 μήνες στην κυβέρνηση για να δικαιούνται πλήρη σύνταξη και θα ήταν κρίμα να αποχωρήσει ο κ. Ομήρου πυροβολώντας στους 17 ή 16 μήνες και να χάσουν οι υπουργοί τα τυχερά τους. "

Αλέξανδρος,   Αλήθεια 10/02/2010