Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Η Οκτωβριανή Επανάσταση(;)

Από τη σημερινή (30/11/09) Αλήθεια:


Η Οκτωβριανή Επανάσταση



Ήταν επανάσταση ή πραξικόπημα;



Παραχωρώ σήμερα την στήλη στον κ. Γ. Γεωργίου που αναφέρεται στην Οκτωβριανή Επανάσταση, η οποία, όπως σωστά σημειώνει, δεν ήταν επανάσταση αλλά ένα πραξικόπημα που ανέτρεψε την πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση της χώρας.

Α.Κ.



Αγ. κ. Κωνσταντινίδη, προ μερικών ημερών το ΑΚΕΛ γιόρτασε ξανά την επέτειο της «Μεγάλης Οκτωβριανής Επανάστασης». Ο όρος αυτός έχει καθιερωθεί διεθνώς, ιστορικά όμως είναι εντελώς λανθασμένος. Οι κομμουνιστές εσκεμμένα παρουσιάζουν τα πράγματα, τόσο στους άλλους όσο και στους ίδιους τους οπαδούς τους, εντελώς παραπλανητικά. Παρουσιάζουν τη «Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση» ως μια λαϊκή εξέγερση, η οποία τον Οκτώβριο του 1917, υπό την ηγεσία και την καθοδήγηση των μπολσεβίκων του Λένιν, ανέτρεψε τον Τσάρο, τον αυτοκράτορα δηλαδή της ρωσικής αυτοκρατορίας, και το καταπιεστικό καθεστώς του, και εγκαθίδρυσε τον υπαρκτό σοσιαλισμό. Και κανένας δεν αντιδρά μπροστά σε αυτή την ολοφάνερη παραχάραξη της ιστορίας. Όλοι φαίνεται να παραβλέπουν ότι το τσαρικό καθεστώς είχε καταρρεύσει από το Φεβρουάριο – Μάρτιο του 1917 υπό το βάρος μεγάλων κοινωνικών και πολιτικών αναταράξεων, που προέκυψαν μέσα στο χάος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου. Στη θέση της καταρρεύσασας αυτοκρατορίας ανέλαβε προσωρινά την εξουσία η λεγόμενη μεταβατική κυβέρνηση υπό τον Αλεξάντερ Κερένσκυ (στην οποία μετείχε, μεταξύ άλλων, και το μικροσκοπικό κόμμα των μπολσεβίκων), η οποία είχε στόχο να προβεί σε εκτεταμένες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και να αναδείξει, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, την πρώτη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση στην ιστορία της Ρωσίας. Ήταν λοιπόν αυτήν, τη μεταβατική κυβέρνηση υπό τον Αλεξάντερ Κερένσκυ, και όχι το τσαρικό καθεστώς, που ανέτρεψαν βίαια και με πραξικοπηματικό τρόπο οι μπολσεβίκοι τον Οκτώβριο του 1917. Ο τσαρισμός είχε καταρρεύσει 8 μήνες ενωρίτερα και οι μπολσεβίκοι κανένα ρόλο δεν έπαιξαν στην κατάρρευσή του. Στη ουσία δηλαδή οι μπολσεβίκοι ανέτρεψαν την πρώτη δημοκρατική κυβέρνηση στην ιστορία της Ρωσίας. Αυτό το έκαναν με τη δύναμη των όπλων, έχοντας ελάχιστη λαϊκή υποστήριξη. Αμέσως μετά κήρυξαν όλα τα άλλα κόμματα παράνομα, εκτέλεσαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους και βύθισαν τη χώρα για επτά δεκαετίες στο σκοτάδι, εγκαθιδρύοντας ένα από τα πιο στυγνά δικτατορικά καθεστώτα του εικοστού αιώνα. Έχοντας αυτά υπ’ όψιν μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί πόσο παραπλανητικός και πόσο μακριά από την ιστορική πραγματικότητα είναι ο όρος «Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση» που οι κομμουνιστές έχουν, για ευνόητους λόγους, καθιερώσει διεθνώς. Καμία σχέση δεν είχε αυτό που έγινε με επανάσταση ή λαϊκή εξέγερση. Επρόκειτο για πραξικόπημα μιας δράκας ιδεολόγων με ακραίες απόψεις, χωρίς λαϊκή απήχηση, κατά μιας δημοκρατικής κυβέρνησης.

Γ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΛΑΡΝΑΚΑ

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Ξεφτύλα, ξεφτύλα, ξεφτύλα

Να τους χαιρόμαστε τους νομιμοποιημένους κουστοδούς. Αποκορύφομα το ανεργιακό επίδομα...



"Η απαίτηση έγινε παραχώρηση 55.000 ευρώ


Ο Γενικός Εισαγγελέας κατηγορεί τον Άκη Παπασάββα για παράνομη κατακράτηση 110.000 ευρώ και την ίδια ώρα δέχεται να συμβιβάσει αγωγή δίνοντας στον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα 55.000 ευρώ!



Χρηματικό ποσό 110.000 ευρώ αξίωνε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας ως ανταπαίτηση σε αγωγή που άσκησε ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, κάνοντας ρητή αναφορά σε παράνομη κατακράτηση του εν λόγω ποσού.

Η αξίωση όμως, μετατράπηκε, αιφνιδίως, σε παραχώρηση ποσού, περίπου 55.000 ευρώ, γεγονός που ανάγκασε τον ιδιώτη δικηγόρο που χειριζόταν την αγωγή εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα, να αρνηθεί να συμμορφωθεί, αφού έκρινε πως η απόφαση του Πέτρου Κληρίδη δεν εξυπηρετούσε το δημόσιο συμφέρον το οποίο ήταν εντεταλμένος να υπηρετήσει. Αποτέλεσμα ήταν να λάβει επιστολή τερματισμού των υπηρεσιών του.



Αγωγή Άκη Παπασάββα

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας Άκης Παπασάββας άσκησε αγωγή πριν από τρία χρόνια ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας (αρ. υπ. 4835/06) αξιώνοντας αποζημιώσεις χιλιάδων λιρών για ζημιά που υπέστη ένεκα της υποχρέωσής του από την ΕΔΥ, σε αναγκαστική αφυπηρέτηση τον Νοέμβριο του 2001. Η αγωγή στρέφεται εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα ως εκπροσώπου της Δημοκρατίας.

Ο τερματισμός της υπηρεσίας του Άκη Παπασάββα κρίθηκε παράνομος από το Ανώτατο Δικαστήριο και επέστρεψε στη Νομική Υπηρεσία αρχές του 2003, και υπήρξε πλήρης επαγγελματική αποκατάσταση.

Το 2005 ο Άκης Παπασάββας άσκησε αγωγή εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα διεκδικώντας αποζημιώσεις για υλική και ηθική αποκατάσταση της ζημιάς που υπέστη συνεπεία του παράνομου εξαναγκασμού του σε αφυπηρέτηση.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι υπέστη ειδικές ζημιές, ταλαιπωρία, επαγγελματικό και προσωπικό πλήγμα και σημαντική ανατροπή προγραμματισμών στη σταδιοδρομία του.

Διεκδικούσε συνολικά, ως ειδικές αποζημιώσεις, το ποσό των 73.000 λιρών (περίπου 125.000 ευρώ), πλέον τόκους.

Παράλληλα, διεκδικούσε, βάσει της αγωγής, τιμωρητικές ή παραδειγματικές αποζημιώσεις λόγω της συμπεριφοράς του εναγόμενου Γενικού Εισαγγελέα κατά την απόλυσή του.



Ανταπαίτηση Γενικού

Η καταχώρηση υπεράσπισης από μέρους του Γενικού Εισαγγελέα, τον Ιανουάριο του 2008, συνοδευόταν και από ανταπαίτηση. Σημειώνεται ότι ο Άκης Παπασάββας διορίστηκε Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας τέσσερις μήνες αργότερα.

Όπως σημειώνεται, ο Άκης Παπασάββας κατά την αναγκαστική αφυπηρέτησή του εισέπραξε 47.000 λίρες σαν καθαρό εφάπαξ (από το συνολικό ποσό των 56.800 λιρών το οποίο εδικαιούτο νόμιμα αφαιρέθηκαν 2.375 λίρες για οφειλές φόρου εισοδήματος και 7.071 λίρες που του είχαν δοθεί σαν προκαταβολή για την αγορά αυτοκινήτου).

Κατά τη διάρκεια της περιόδου αναγκαστικής αφυπηρέτησης, όπως λέει ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Άκης Παπασάββας λάμβανε μηνιαία σύνταξη συμποσούμενη σε 14.641 λίρες.

Παράλληλα, ο Άκης Παπασάββας εισέπραξε, κατά την περίοδο αναγκαστικής αφυπηρέτησής του, ποσό 2.810 λιρών σαν επίδομα ανεργίας ύστερα από την εγγραφή στο ταμείο ανεργίας.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση και την ανταπαίτηση του Γενικού Εισαγγελέα μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και όταν ο κ. Παπασάββας επέστρεψε στα καθήκοντά του, του καταβλήθηκαν πλήρεις απολαβές για όλη τη διάρκεια της αναγκαστικής αφυπηρέτησής του.

Ταυτόχρονα όμως, όπως υποστηρίζει στα δικόγραφα ο Γενικός Εισαγγελέας, ο Άκης Παπασάββας, όφειλε να επιστρέψει όλα τα ποσά που εισέπραξε κατά τη διάρκεια που βρισκόταν σε αναγκαστική αφυπηρέτηση.



Παράνομη κατακράτηση

Αναφέρεται επίσης στα δικόγραφα ότι ζητήθηκε επανειλημμένως από τον κ. Παπασάββα να επιστρέψει τα εν λόγω ποσά, πλην όμως, αρνήθηκε να ανταποκριθεί προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι τα εδικαιούτο σαν αποζημίωση.

Μάλιστα, ο Γενικός Εισαγγελέας επιφυλάσσεται να δώσει λεπτομέρειες και τη σχετική αλληλογραφία κατά την ακρόαση της αγωγής.

Σύμφωνα με την ανταπαίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, ο ενάγων, Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας σήμερα, "δεν δικαιούται ούτε και ποτέ εδικαιούτο να κατακρατήσει τα ποσά που του καταβλήθηκαν στη διάρκεια των 14,5 μηνών που βρισκόταν εκτός νομικής υπηρεσίας συμποσούμενα σε 64.800 λίρες, ήτοι 110. 700 ευρώ και οφείλει να τα επιστρέψει με τόκο 8% από την ημερομηνία που τα έλαβε". Επιπλέον, ο Γενικός Εισαγγελέας υποστηρίζει ότι σε αντίθετη περίπτωση το αποτέλεσμα θα είναι ο ενάγων, Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, να εισπράξει εις διπλούν ό,τι εδικαιούτο από την αφυπηρέτησή του, πράγμα που θα του επέτρεπε να πλουτίσει αδικαιολόγητα σε βάρος του δημοσίου. Μάλιστα, θέση του Γενικού Εισαγγελέα είναι ότι "η άρνηση του ενάγοντα Άκη Παπασάββα να επιστρέψει τα εν λόγω ποσά συνιστά εκ μέρους του παράνομη κράτησή τους".

Καταληκτικά, ο Γενικός Εισαγγελέας ζητά απόφαση του Δικαστηρίου με την οποία να υποχρεώνεται ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας να επιστρέψει στα ταμεία του δημοσίου ποσό 110.732 ευρώ πλέον τόκο 8 τοις εκατό και παράλληλα αποζημίωση για παράνομη κατακράτηση χρημάτων του δημοσίου.



Αποσύρθηκε ο ιδιώτης δικηγόρος, ανέλαβε υφιστάμενη του ενάγοντα

Αλλαγή στάσης Π. Κληρίδη

Ο χειρισμός της αγωγής εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας ανατέθηκε σε ιδιώτη δικηγόρο και συγκεκριμένα στον κ. Κώστα Βελάρη. Αρχές του καλοκαιριού, όμως, εκκρεμούσης της δίκης, υπήρξε νέα τροπή. Ο Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε γραπτώς από τον ιδιώτη δικηγόρο να του διαβιβάσει το φάκελο της υπόθεσης που χειριζόταν εκ μέρους της Δημοκρατίας και το λογαριασμό.

Η υπόθεση ήταν ορισμένη χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας. Ο κ. Βελάρης ζήτησε να αποσυρθεί από την υπόθεση προβαίνοντας, ενώπιον του Δικαστηρίου, σε εκτενή δήλωση.

Σύμφωνα με τον κ. Βελάρη, "λίγες μέρες πριν την προηγούμενη δικάσιμο, τον περασμένο Μάιο, ο Γενικός Εισαγγελέας συζήτησε μαζί του και του είχε επιβεβαιώσει την πορεία της υπόθεσης όπως καταγράφεται στα δικόγραφα. Είχε γνώση της υπεράσπισης και της ανταπαίτησης και έδωσε σύμφωνη γνώμη. Μια βδομάδα πριν την προηγούμενη δικάσιμο, που ήταν ορισμένη στις 29 Μαΐου, λειτουργός της Νομικής Υπηρεσίας επικοινώνησε μαζί του και του ανέφερε ότι η υπόθεση είχε διευθετηθεί και ότι έπρεπε να δηλώσει απόφαση υπέρ του ενάγοντα και εναντίον της Δημοκρατίας για το ποσό των 30.000 λιρών πλέον, 3.000 δικηγορικά έξοδα (περίπου, 55.000 ευρώ). Όταν ρώτησε γιατί η αλλαγή στάσης, ο λειτουργός της Νομικής Υπηρεσίας τού ανέφερε πως οι μαστόροι τα βρήκαν και ότι εκείνος απλά διαβιβάζει το μήνυμα". Όπως δήλωσε ενώπιον του Δικαστηρίου ο κ. Βελάρης "έκρινε ότι η απόφαση που έλαβε ο Γενικός Εισαγγελέας δεν θα εξυπηρετούσε το δημόσιο συμφέρον που του είχε ανατεθεί να υπερασπίσει γι' αυτό και δεν ακολούθησε τις οδηγίες κατά την προηγούμενη δικάσιμο". Ο κ. Βελάρης ανέφερε παράλληλα πως "επειδή η υπόθεση αφορά δημόσιο συμφέρον και δημόσιο χρήμα δεν είχε πρόθεση να αποσυρθεί προτού πει ενώπιον του Δικαστηρίου τους λόγους για τους οποίους αποσύρεται. Αναφέρθηκε επίσης σε μια "απαξιωτική" όπως τη χαρακτήρισε επιστολή που του απέστειλε ο Γενικός Εισαγγελέας τον περασμένο Ιούνιο, δηλαδή λίγες μέρες μετά την τελευταία δικάσιμο.

Όπως είπε, του ζητείται να παραδώσει το φάκελο της υπόθεσης χωρίς να γίνεται αναφορά σε κακό χειρισμό ή οποιονδήποτε άλλο λόγο. Ο ίδιος εκτιμά ότι του αφαιρέθηκε ο χειρισμός της υπόθεσης λόγω του ενδιαφέροντος που επέδειξε για το δημόσιο συμφέρον.

Ενόψει της εξέλιξης αυτής το Δικαστήριο έδωσε αναβολή προκειμένου να τηρηθούν οι διαδικασίες παράδοσης του φακέλου. Σημειώνεται ότι στο Δικαστήριο ήταν παρούσα ανώτερη δικηγόρος της Δημοκρατίας η οποία προσήλθε ως η νέα εκπρόσωπος του εναγόμενου Γενικού Εισαγγελέα. Είναι βεβαίως, παράλληλα, και υφιστάμενη του ενάγοντα Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.











ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΕΑΡΧΟΥ



Κωδικός άρθρου: 910477



ΠΟΛΙΤΗΣ - 21/11/2009, Σελίδα: 22

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Δίκαιη Κοινωνία ΝΟ.293945

Το πιο κάτω άρθρό από το σημερινό Πολίτη είναι ένα ακόμα παράδειγμα της δίκαιης κοινωνίας που ζούμε(το ζουμί στη τελευταία παραγραφο). Φτάνει να έχεις μέσον και ότι θέλεις κάμε, πούλα ναρκωτικά, κάψε αυτοκίνητα, οδήγα όπως θέλεις. Με ένα τηλεφώνημα στο προεδρικό και όλα συγχωρούνται. Και διερωτόμαστε για τον χουλγκανισμό και τα άλλα κοινωνικά προβλήματα. Μα όταν οι κοινωνία δεν έχει κανένα όριο πως να μην ξεφύγει; Όταν δεν υπάρχει τιμωρία πως περιμένουμε τήρησει των νόμων;



"Καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλακή κι αποφυλακίστηκε σε 48 ώρες




Μπήκε, είδε κι έφυγε



Προεδρική χάρη express απονεμήθηκε σε νεαρό κατάδικο, ο οποίος είδε την είσοδο και αμέσως την έξοδο της φυλακής, χωρίς να εκτίσει την 15μηνη φυλάκιση που του επιβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα.









Το κράτος πριν λίγες ημέρες εξήντλησε την αυστηρότητά του σε ένα παιδί 15 χρονών, γιατί δεν είχε παρουσιαστεί στο δικαστήριο για να καταθέσει εναντίον του πατέρα του.

Μάλιστα η αυστηρότητα αυτή δικαιολογήθηκε ως πιστή τήρηση του νόμου, έναντι του οποίου είμαστε όλοι ίσοι... Μάλλον όμως κάποιοι είναι «πιο ίσοι» και αν δεν τα καταφέρουν να αποφύγουν τη δικαιοσύνη, βρίσκουν τρόπο να την ακυρώσουν. Η περίπτωση νεαρού ο οποίος την περασμένη εβδομάδα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών, είναι χαρακτηριστική. Μπήκε στις Κεντρικές Φυλακές, χαιρέτισε... και αποφυλακίσθηκε με προεδρική χάρη μέσα σε ένα 48ωρο!



«Βαριά» φυλάκιση

Ο 27χρονος καταδικάστηκε την περασμένη Τρίτη, μετά από παραδοχή για εμπρησμό αυτοκινήτου. Το Δικαστήριο στην απόφασή του έλαβε υπόψη όλα τα στοιχεία που προσκόμισε η υπεράσπιση, και επέδειξε επιείκεια επιβάλλοντας ποινή 15 μηνών, αν και η νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης έως και 14 χρόνια. Μάλιστα λήφθηκαν υπόψη για μετριασμό της ποινής και κάποια προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Ωστόσο ο νεαρός κατάδικος δεν έμεινε ούτε 48 ώρες στο κελί και αποφυλακίστηκε με προεδρική χάρη, κατόπιν εισήγησης του Γεν. Εισαγγελέα. Η αποφυλάκιση του νεαρού προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια μεταξύ των καταδίκων, πολλοί εκ των οποίων εκτίουν ποινές φυλάκισης για πολύ ελαφρύτερα αδικήματα και οι καταδίκες τους είναι πολύ μικρότερες. Μεταξύ αυτών είναι και κατάδικοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν εξίσου σοβαρά προβλήματα υγείας, εάν όχι και σοβαρότερα, τα οποία ωστόσο αντιμετωπίζονται μέσα από τους μηχανισμούς του σωφρονιστικού καταστήματος. Αν όντως τα προβλήματα του νεαρού ήταν τέτοια που επέβαλαν την αποφυλάκισή του λόγω επιδείνωσης, θα μπορούσε να ακολουθηθεί η διαδικασία που προνοείται από τους κανονισμούς, και έχει να κάνει με εξέταση από ιατροσυμβούλιο και έκθεση των Φυλακών προς τον Γενικό Εισαγγελέα. Ωστόσο, μέσα σε ένα 48ωρο, είναι λογικό, ότι δεν μπορούσε να διαγνωσθεί επιδείνωση.



Ποια δικαιοσύνη;

Εκτός από τους κατάδικους, οι οποίοι θεωρούν σκανδαλώδη την αποφυλάκιση του νεαρού, οργή επικρατεί και μεταξύ των αστυνομικών οι οποίοι ασχολούνται με τέτοιας φύσεως υποθέσεις, αφού θεωρούν ότι οι ώρες και ο κόπος τους δεν έχουν αντίκρισμα, από τη στιγμή που κάποιοι παραβάτες βρίσκουν τρόπους να αποφεύγουν την τιμωρία ακόμα και μετά την καταδίκη τους από τα δικαστήρια. Αίσθημα απογοήτευσης υπάρχει και μεταξύ των δικαστών, καθώς όπως τόνιζαν, θα μπορούσε να ασκηθεί έφεση και να μην χρησιμοποιηθεί το προνόμιο του Προέδρου της Δημοκρατίας.



Υλοποίησε την απειλή

Ο νεαρός, στις 26 Νοεμβρίου του 2007, είχε βάλει φωτιά στο αυτοκίνητο της μητέρας της πρώην φιλενάδας του, με την οποία είχαν χωρίσει το 2005. Έκτοτε την παρενοχλούσε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, βρίζοντάς την και χτυπώντας σε ακατάλληλες ώρες την πόρτα του σπιτιού της. Μία φορά μάλιστα, φέρεται, να την απείλησε ότι θα την κάψει ζωντανή μέσα στο σπίτι της.

Τα ξημερώματα της Κυριακής της 26ης Νοεμβρίου 2007, πραγματοποίησε εν μέρει τις απειλές του. Η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου σε κατάθεσή της διατύπωσε υποψίες εναντίον του νεαρού, ο οποίος συνελήφθηκε από την Αστυνομία. Αρχικώς, αρνήθηκε κάθε ανάμειξή του στην υπόθεση, ισχυριζόμενος ότι την ώρα του συμβάντος ήταν στο σπίτι του και κοιμόταν. Κατά την ανάκριση που ακολούθησε, ο νεαρός παραδέχθηκε τη διάπραξη του αδικήματος και έδωσε θεληματική κατάθεση, ισχυριζόμενος ότι ήταν μεθυσμένος.







Για λόγους υγείας

Πληροφορίες του «Π» από τη Νομική Υπηρεσία αναφέρουν ότι η εισήγηση για απονομή προεδρικής χάρης στον νεαρό, ήταν αποτέλεσμα της μελέτης ιατρικών πιστοποιητικών που διαβιβάσθηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα, μετά την καταδικαστική απόφαση. Ο νεαρός σύμφωνα με τα πιστοποιητικά έκανε στο παρελθόν χρήση ναρκωτικών, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και παρακολουθείται από ψυχίατρο. Στο ιστορικό του καταγράφονται και δύο απόπειρες αυτοκτονίας. Ωστόσο εργάζεται κανονικά και, σύμφωνα με σημείωμα του Γραφείου Ευημερίας, τις ελεύθερες ώρες του ασχολείται με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Όλα αυτά ήταν γνωστά, όμως, και στο δικαστήριο, το οποίο έκρινε ότι μπορεί να φυλακιστεί, καθώς τα αδικήματα που είχε διαπράξει ήταν ιδιαιτέρως σοβαρά.







--------------------------------------------------------------------------------



Κοντά στην εξουσία

Με πολύ καλές προσβάσεις

Οι γονείς του νεαρού είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Η μητέρα του έχει καθημερινή και άμεση πρόσβαση σε πολιτικά πρόσωπα με επιρροή, ενώ ο πατέρας του είναι υψηλόβαθμο στέλεχος Υπουργείου. Δικαίως μπορεί κάποιος να ισχυρισθεί ότι αυτές οι ιδιαιτερότητες έπαιξαν ρόλο στην αντιμετώπιση της οποίας έτυχε ο νεαρός, ο οποίος, αν και αποφυλακίστηκε, δεν εστάλη σε κανένα ιατρικό κέντρο για παρακολούθηση ή νοσηλεία, και κυκλοφορεί ελεύθερος με κίνδυνο να διαπράξει νέο αδίκημα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 2007 ο νεαρός είχε καταδικαστεί σε πρόστιμο 500 λιρών για διασάλευση της ειρήνης, ενώ έτυχε αναστολής ποινικής δίωξης για λιποταξία. Το 2008 καταδικάστηκε σε πρόστιμο 150 ευρώ για ανυποταξία. Ο νεαρός υπηρέτησε τελικώς το σύνολο της θητείας του στην ΕΦ.









ΣΟΦΗ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ



Κωδικός άρθρου: 909764



ΠΟΛΙΤΗΣ - 18/11/2009, Σελίδα: 19