Κυριακή, 18 Μαΐου 2008

Οι καπνιστές εκτός απο ηλίθιοι είναι και γαιδούρια*, και εμείς οι υπολοιποι αρνιά*

Πρώτα- πρώτα οι καπνιστές είναι ηλίθιοι γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι “το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία” και το ξεκινούν. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι “το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία” και το συνεχίζουν. Γνωρίζουν ή τουλάχιστον θα έπρεπε να γνωρίζουν, ότι στον καπνό του τσιγάρου οι εταιρείες που τα παράγουν προσθέτουν χημικά για να γίνεται πιο ισχυρός ο εθισμός, για να μην χάνονται εύκολα οι πελάτες. (Μόνο έχοντας υπόψιν την ανήθικη αυτή συμπεριφορά των εταιρειών να εθίζουν τους πελάτες τους στο θάνατο θα έπρεπε να ήταν αρκετό κίνητρο για να μην τους δίνουν ούτε 1 σεντ). Και το πιο ηλίθιο: οι καπνιστές πληρώνουν πανάκριβα αυτόν τον εθισμό και σε λεφτά πριν βλάψει την υγεία τους.

Οι καπνιστές είναι επίσης και γαϊδούρια*. Επειδή κάνουν την βρωμερή τους συνήθεια όπου φτάσουν αδιαφορώντας για τους γύρω τους. Αν οι καπνιστές έχουν αυτοκτονικές τάσεις εμείς οι υπόλοιποι ( που είμαστε και πλειοψηφία) δεν φταίμε. Αν οι καπνιστές θέλουν να βρωμάνε τσιγαρίλλα εμείς οι υπόλοιποι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ. Το χειρότερο είναι ότι θεωρούν το κάπνισμα δικαίωμα τους! Είναι δικαίωμα τους να μας αρρωσταίνουν και να μας βρομίζουν???
Και κάτι άλλο, οι ΤΕΡΑΣΤΙΑ πλειοψηφία των ηλίθιων καπνιστών πετάνε τη σύριγγα τους, το αποτσίγαρο τους ήθελα να πω, όπου φτάσουν. Στους δρόμους (για να μην λερώσουν το αυτοκίνητο τους!), στις παραλίες, ΣΤΑ ΔΑΣΗ. Όσο τους ενδιαφέρει η καθαρότητα του αέρα στους χώρους που κινούνται τόσο τους ενδιαφέρει η καθαρότητα των δρόμων και των παραλιών.

Εμείς οι υπόλοιποι είμαστε τα αρνιά* της υπόθεσης. Γιατί τους ανεχόμαστε να μας αρρωσταίνουν και να μας βρομίζουν στα εστιατόρια, τα μπαρ κτλ ακόμα και όπου απαγορεύεται. Γιατί τους λυπούμαστε που βγαίνουν έξω στο κρύο και στη ζέστη για να πάρουν τη δόση τους. Η αλήθεια είναι ότι είναι για λύπηση είναι αλλά λόγω της βλακείας τους και όχι γιατί ταλαιπωρούνται. Δεν είναι όμως για λύπηση η γαϊδουροσύνη τους.

*τις απολογίες μου στα γαιδούρια και στα αρνιά.

8 σχόλια:

Λίβελλος είπε...

Έχεις απόλυτο δίκαιο όμως το γάμησες στους χαρακτηρισμούς:)

Bananistanos είπε...

Λίβελλος?

the Idiot Mouflon είπε...

1) Σε μια "ελεύθερη αγορά" θα έπρεπε να δίνουν και άδειες για χώρους διασκέδασης που να απευθύνονται αποκλειστικά σε μας... τους καπνιστές.

2)Εφόσον θα δημιουργηθούν τέτοιοι χώροι... και εάν θέλουμε μια κοινωνία φιλελεύθερη... το μόνο πράγμα που είναι πιο ιερό από το δικαίωμα της επιλογής είναι το δικαίωμα της λάθος επιλογής.

3) Πότε θα μας επιστρέψουν τους φόρους που το κράτος εισέπραξε μέσω του εθισμού μας;

http://hlithioagrino.blogspot.com/2007/02/quadraphonic.html

kyriakos είπε...

Αγρινέ..

Όταν εσύ καπνίζεις και μετά παθαίνεις καρκίνο είμαι υπόχρεος εγώ να σου πληρώνω το νοσοκομείο και τις χημειοθεραπείες σου??
Ξέρεις ότι στην Αμερική μπορεί να μην βρεις καν εταιρία να σε ασφαλίσει όταν είσαι καπνιστής??

Why? Because we are sure that after 30 years we will have to pay your cancer therapy .. and we don’t want that.. we rather not pay a squash so we ll insurance a none smoker..

Άρα καλά κάνει η κυβέρνηση και σε ξεζουμίζει..

Δες το ντοκιμαντέρ ‘sick’ του Μαικλ Μουρ

the Idiot Mouflon είπε...

Με τον ίδιο τρόπο που εγώ πληρώνω για να χτιστεί δρόμος σε περιοχή που δεν έχει κατοίκους αλλά υπερ-καταστήματα (δλδ. πληρώνω για να έχουν πρόσβαση στην αγορά και στους πελάτες τους). Το κοινό καλό.

Επαναλαμβάνω το ερώτημα... με ποια λογική -σε μια "ελεύθερη αγορά" -να μην δίνουν άδεια για εξειδικευμένους χώρους διασκέδασης που να απευθύνονται αποκλειστικά σε καπνιστές;

Bananistanos είπε...

Ηλίθιε, τουλάχιστον εσύ δεν περίμενες εμένα να σου το πώ :)

1.Συμφωνώ, οι καπνιστές θα έπρεπε να έχουν ειδικούς χώρους για κάπνισμα, όχι οι υπόλοιποι να ψάχνουν για καθαρό αέρα. Το δικαίομα για καθαρό αέρα είναι χωρίς συζήτηση ιερότερο από το δικαίομα στο κάπνισμα.

Παρεπιτώντος, η σημερινή κατάσταση με τα εστιατόρια όπου τα 2 στα 10 τραπεζια είνα για μη καπνιστές και τα διπλανά για καπνιστές είναι τουλάχιστον γελοία.

2. Δέχομε να έχεις το δικαίομα να κανεις λάθος επιλογές φτάνει οι λάθος επιλογές σου να μην θετουν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους και να μην είναι επιβάρυνση στους υπόλοιπους. Κάποιος που τρέχει με 200 στον αυτοκινητόδρομο δεν ρισκάρει μόνο την δική του ζωή.

3. Το πιο δίκαιο με το φόρο θα ήταν να ισούται με το κόστος του καπνίσματος για το κράτος, ιατρική περίθαλψη, χαμένες ώρες εργασίας, κηδείες...

Ανώνυμος είπε...

成人漫畫,成人文學,成人遊戲,成人電影,成人論壇,成人,做愛,aio,情色小說,ut聊天室,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,尋夢園聊天室,080視訊聊天室,免費視訊聊天,哈啦聊天室,視訊聊天,080聊天室,080苗栗人聊天室,6k聊天室,視訊聊天室,成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片

Richie είπε...

http://entourichie.blogspot.com/2009/07/blog-post_16.html