Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ο πρόεδρος είναι μικρός...



Άποψη μου είναι ότι ο Πρόεδρος φάνηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων. Σε αυτή την ανάρτηση δεν θα αναφερθώ στις όποιες άμεσες ευθύνες του για τη καταστροφή στο Μαρί αλλά στην προεδρική του συμπεριφορά που δεν ήταν καθόλου προεδρική.

Δεν γίνεται να γίνεται μια τόσο μεγάλη καταστροφή, στην οποία ενεπλάκησαν δεκάδες υφιστάμενοι του, να τα φορτώνει σε αυτούς τους υφιστάμενους και στο σύστημα "δεκαετιών" και ο ίδιος να μην αναλαμβάνει τη παραμικρή ευθύνη. Δεν γίνεται να επικαλείται φτηνές δικαιολογίες του τύπου "δεν γνώριζα την γειτνίαση" (ακόμη και αν πραγματικά δεν γνώριζε την πραγματική απόσταση) για να αποποιείται τις ευθύνες του. Θυμίζει μαθητή του δημοτικού που δεν έκαμε τα μαθήματά του και λέει ότι ξέχασε το τετράδιο στο σπίτι. Ένας πρόεδρος/ηγέτης/ο τελευταίος manager αναλαμβάνει τις ευθύνες και υπερασπίζεται τους υφιστάμενους του 

Άποψη μου είναι ότι  σαν Πρόεδρος τούτου του "συστήματος" όφειλε να αναλάβει μέρος τουλάχιστον της ευθύνης για την έκρηξη   ακόμα και αν τα εκρηκτικά ήταν εκεί που την εποχή του Κληρίδη, ακόμα και αν η έκρηξη εγίνετουν σε αποθήκη της Παλωθκειας που ήταν κλειδωμένη που τον τζαιρό του Μακαρίου. Πόσο μάλλον για μια υπόθεση που χειρίστηκε ό ίδιος προσωπικά, 2 υπουργοί του, ο διευθυντής του γραφείου του...

Το να επικαλείται φτηνές δικαιολογίες και άγνοια και να τα φορτώνεις όλα στους υφιστάμενούς του είναι μικρότητα και ευθυνοφοβία .

Στο πιο κάτω link αναφέρονται 20 λόγοι που αποτυγχάνουν οι managers. Μαντέψτε ποιός είναι ο πρώτος:
http://www.thewisdomjournal.com/Blog/20-reasons-managers-fail/

2 σχόλια:

Αντώνης είπε...

Η κακιά δεξιά της Κύπρου, τον καταδίκασε και ζητούσε την αποπομπή του πριν ακόμη σβήσει η φωτιά στη ναυτική βάση. Στη διερευνητική ο Χριστόφιας ( προφανώς σύμφωνα και με τις συμβουλές των δικηγόρων του) δεν θα μπορούσε να κρατήσει άλλη (σοφή) στάση, από αυτή που κράτησε, λόγω της υπονομευτικής ως προς την πολιτική του (τυφλής) στάσης των αντιπάλων του. Και νομίζω πως οι τελευταίοι (δυστυχώς για την Κύπρο) το πέτυχαν. Στο υπόλοιπο της θητείας του ο Χριστ. απώλεσε πλήρως το κύρος του ηγέτη που θα μπορούσε να διαχειριστεί πχ λύση στο κυπριακό. Αυτό που κάνει (όπως τον βλέπουμε και στο βίντεο της τελευταίας ομιλίας του κάτω από τους θόλους ορθόδοξης εκκλησίας), είναι να αμύνεται. Μια άμυνα σε συναισθηματικό περισσότερο επίπεδο, με ανθρώπους που ποτέ δεν θα τον απαρνηθούν ( χωρκανούς του και οπαδούς του κόμματος).
Συνεπώς τα περί manager και άλλα (καθήκοντα) που γράφεις, ούτε με την πολιτική γενικά έχουν σχέση, ούτε βεβαίως με τα πολιτικά ήθη της κυπρο-μπανανίας(!!!)

Bananistanos είπε...

Τς Τς, είμαι τζε επίσημα μέρος του "πραξικοπήματος" κατά του Χριστόφια, εδημοσίευσε με ο Πολίτης (10/09/2011 σελ.12)

Αντώνη, ασφαλώς και έχουν σχέση με την πολιτική, ένας πρόεδρος/ηγέτης πρέπει να είναι καλός και σωστός μάνατζερ τόσο των υφισταμένων του αλλά και των ψηφοφόρων του.