Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2008

Δεήσεις για ανομβρία

Άκουσα ότι την Παρασκευή θα γίνουν αγρυπνίες και δεήσεις για την ανομβρία. Η απορία μου είναι, αν υπάρχει Θεός, δίκαιος και πανάγαθος, και που είναι στο χέρι του να στείλει βροχή όπου θέλει, θα τη στείλει στους Κυπραίους για να γεμίζουν τες πισίνες τους να πληνύσκουν τα αυτοκίνητα τους τζε να κάμνουν μπάνιο 3 φορές την ημέρα, ή θα στείλει τη βροχή στην Αφρική όπου καθημερινά πεθαίνουν άνθρωποι από τη πείνα λόγω ανομβρίας?

Με τι μούτρα ένας καλός και ευσυνείδητος χριστιανός θα προσευχηθεί στο Θεό να στείλει βροχή για να ποτίζει το γρασίδι του όταν ξέρει ότι αλλού πεθανίσκει κόσμος από την πείνα λόγω ανομβρίας?

Όπως κάτι ποδοσφαιριστές που κάμνουν τον σταυρό τους πριν μπουν στο γήπεδο. Αν ασχολείται με την μάππα ο Θεός ζήτω που καϋκαμε.

Ουέ υποκριτές...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7114722.stm

iordanou είπε...

Είμαι ερωτευμένος με τούτο το μασκαραλλίκι με το μήλο. Πότε εν η επόμενη δέηση είπαμε;

Ανώνυμος είπε...

Μην ξεχνάτε επίσης, ότι υπάρχει μια πολύ μακρά ιστορία της ανοβρίας της Κύπρυ και των δεήσεων από σημαντικά στελέχη της εκκλησίας: από http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B3%CE%AF%CE%B1_%CE%95%CE%BB%CE%AD%CE%BD%CE%B7


"Η παράδοση λέει ότι η Κύπρος μαστιζόταν από πολλά χρόνια ανομβρίας. Η ξηρασία την είχε ερημώσει, οι κάτοικοι είχαν φύγει και όσοι απόμειναν βασανίζονταν από πείνα, δίψα κι από τα δηλητηριώδη φίδια που είχαν κατακλύσει το νησί. Η αγία Ελένη προσευχήθηκε και τότε άνοιξαν οι ουρανοί. Καταρρακτώδεις βροχές πότισαν τη διψασμένη γη και για πρώτη φορά, έπειτα από πάρα πολλά χρόνια, εμφανίστηκε ουράνιο τόξο στον ουρανό. Γι’ αυτό και το ουράνιο τόξο αποκαλείται από τον κυπριακό λαό «ζωνάρι της αγιας-Ελένης»."

Παραθέτω και το πιο κάτω, έτσι, πληροφοριακά (από το ίδιο site).

"Άλλη παράδοση της Κύπρου αναφέρει ότι η αγία Ελένη παγίδευσε σε ένα λάκκο 40 διαβόλους και από πάνω έχτισε ένα εκκλησάκι αφιερωμένο σε εκείνη και στον άγιο Κωνσταντίνο. Το λαό δε φαίνεται να απασχολεί το αντιφατικό στοιχείο ότι κανείς δε χτίζει εκκλησία αφιερωμένη στο όνομά του. Έτσι, οι διάβολοι παραμένουν εκεί μέχρι σήμερα, γιατί η χάρη της αγίας δεν τους αφήνει να φύγουν."

Το καινοὐριο apple είναι καταπληκτικὀ. Σε ποιό πρέπει να αποταθώ για να με συμπεριλάβουν στην συγκεκριμμένη δέηση῞

Bananistanos είπε...

Την εποχή τη Ελένης που η βροχή ήταν ζήτημα ζωής ή θανάτου είχαν την θέση τους οι δεήσεις. Τωρά το ζήτιμα είναι αν θα πλύνουμε 2 φορές ή 3 φορές τη βδομάδα το αυτοκίνητο μας ενώ άλλοι πεθανίσκουν που την δίψα.