Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Πας μη αριστερός ...Ελαμ

Παρακολουθώ μιαν (οργανωμένη;) επίθεση όλων των αριστερών μπλογκερς  προς όλους όσους άσκησαν κριτική στο Χριστόφια.  Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μας λένε  ότι όποιος πήγε στις συγκεντρώσεις έξω που το προεδρικό ή είπε μια κουβέντα εναντίον του Χριστόφια είναι Ελαμιτης, ρατσιστής, φασίστας, πραξικοπηματίας...που όλοι μαζί καθοδηγούμενοι από τον αρχιεπίσκοπο πολεμούν τον Χριστόφια για να μην λυθεί το κυπριακό. Ως και ο Πολίτης που είναι το μοναδικό μέσο που υποστηρίζει την επανένωση τους έφταιξε. Τι έπρεπε να κάμει ο Πολίτης; να κλείσει τα μάτια στις μεγάλες ευθύνες που υπάρχουν για τη καταστροφή στο Μαρί; Να μην δει τα σκάνδαλα Παπασάββα, Μολέσκη; Να μην γράψει για τα όσα δεν έγιναν για την οικονομία σε 3 χρόνια οικονομικής κρίσης; Να διαβάζουμε μόνο Χαραυγή και (Κόκκινη) Γνώμη (που στο πρωτοσέλιδο της της μετά την καταστροφή έγραφε για παρακρατικές ομάδες);

Οι αριστεροί υποστηρικτές Χριστόφια λένε ότι (όλοι) οι υπόλοιποι συμπορευτήκαμε με το ελαμ και το απορριπτικό μέτωπο.   Επειδή συμφώνησα σε κάτι που είπε το ελαμ σημαίνει συμφωνώ με ότι λέει; Αν πει ένας ελαμίτης "η γη γυρίζει " πρέπει να διαφωνήσω για μην ταυτιστώ μαζί του; Ή αν συμφωνώ με τον Χριστόφια στο κυπριακό πρέπει να δεχτώ ότι μαλακία κάνει; Το αστείο είναι ότι συμπεριλαμβάνεται και ο Δήσυ μέσα σε αυτούς "που πολεμούν τον Χριστόφια γιατί δεν θέλουν λύση" και ξεχνούν ότι ο Δήσυ ψήφισε ναι στη λύση ενώ ο Χριστόφιας είναι που συμμάχησε με το απορριπτικό μέτωπο.


Όσο για την ευθύνη Χριστόφια, πιστεύω ακράδαντα ότι έχει προσωπική ευθύνη και οφείλει να το παραδεχτεί. Θα δεχόμουν ότι δεν έχει άμεση ευθύνη αν η έκρηξη γινόταν σε μιαν υφιστάμενη αποθήκη της ΕΦ οπόταν θα μπορούσε να το φορτώσει στους προηγούμενους. Είναι όμως μια υπόθεση που χειρίστηκε προσωπικά, με δική του απόφαση έμειναν τα εκρηκτικά στην Κύπρο, και ήξερε ότι ήταν στο Μαρή σε ακατάλληλες συνθήκες φύλαξης. Και ήταν ένα θέμα που ασχολήθηκαν προσωπικά 2 υπουργοί του και ο διευθυντής του γραφείου του, άρα το αποκλείω να μην ενημερωνόταν ή να μην συζητήθηκε μεταξύ τους. Το ότι τα ανάθεσε στο στρατό άρα φταίει ο στρατός δεν είναι δικαιολογία  αφού ο στρατός δεν είχε τα μέσα να αποθηκεύσει σωστά 98 τόνους εκρηκτικά. Ο σωστός ηγέτης δεν αναθέτει σε κάποιον όταν εκ των προτέρων ξέρει ότι δεν μπορεί να το χειριστεί. Είναι προφανώς συνταγή για αποτυχία. Μπορούσε ο στρατός να αρνηθεί; Όποιος το πιστεύει δικαιούται μια δωρεαν συμμετοχή στη κατασκήνωση της Εδον.

Να περιμένουμε την έρευνα;   Τι θα δείξει η έρευνα; το ότι τα εκρηκτικά δεν ήταν σωστά αποθηκευμένα είναι προφανές. Το ότι ο στρατός δεν είχε τον κατάλληλο χώρο να τα αποθηκεύσει το ξέρουμε, όπως ξέρουμε και ότι ο Χριστόφιας τους τα φόρτωσε. Δεν ξέρων αν η έρευνα μπει στους πολιτικούς λόγους που μας έμειναν τα εκρηκτικά  Η ανάθεση τους όμως στο στρατό χωρίς ο στρατός να έχει τα μέσα να τα φυλάξει είναι από μόνο του ένα τεράστιο λάθος.  Το  μόνο που μένει να καταδείξει η έρευνα είναι τι έγινε τις τελευταίες μέρες πριν την έκρηξη, αν έπρεπε να σταλούν παραπάνω πυροσβέστες ή να εκκενωθεί η βάση κλπ.

Τέλος λένε οι υποστηρικτές Χριστόφια ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί γιατί είμαστε κοντά σε λύση. Θα συμφωνούσα αν είχα την ελάχιστη εμπιστοσύνη στις ικανότητες Χριστόφια. Η αλήθεια είναι ότι δεν παρακολουθώ ιδιαίτερα το τι γίνεται στο Κυπριακό, αλλά βλέποντας τον τρόπο που λειτουργεί ο Χριστόφιας στα υπόλοιπα θέματα τρέμω στο τι σχέδιο λύσης θα μας φέρει, έχοντας σαν δεδομένο ότι θα είναι χειρότερο από το σχέδιο ανάν.

Το μόνο σοβαρό επιχείρημα για μην παραιτηθεί ο Χριστόφιας είναι ότι θα έχουμε προεδρεύων τον Ομήρου :) !  

(Γράφει πολλά ενδιαφέροντα σχετικά με τη ευθύνη Χριστόφια σήμερα ο Δρουσιώτης στον Πολίτη αλλά προφανώς τα γράφει επειδή είναι πραξικοπηματίας και δεν θέλει λύση)






23 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Όποιος το πιστεύει δικαιούται μια δωρεαν συμμετοχή στη κατασκήνωση της Εδον.

Όποιος μιλά έτσι για όποιον δεν κάμνει τες ίδιες εκτιμήσεις μαζίν του θέλει να τον πιάννει τζιαι αυτός ο όποιος... στα σοβαρά; Άρε ρε φιλούιν τράβα τζιεί.

Aceras Anthropophorum είπε...

"Η αλήθεια είναι ότι δεν παρακολουθώ ιδιαίτερα το τι γίνεται στο Κυπριακό, αλλά βλέποντας τον τρόπο που λειτουργεί ο Χριστόφιας στα υπόλοιπα θέματα τρέμω στο τι σχέδιο λύσης θα μας φέρει, έχοντας σαν δεδομένο ότι θα είναι χειρότερο από το σχέδιο ανάν."

και εις ανώτερα

Aceras Anthropophorum είπε...

"Το μόνο σοβαρό επιχείρημα για μην παραιτηθεί ο Χριστόφιας είναι ότι θα έχουμε προεδρεύων τον Ομήρου :) ! "

Καλάν, επειδή έκοψεν ο νους σου εσέναν (ή κάποιου άλλου) ότι αυτόν που εγίνην αξίζει την κεφαλήν του προέδρου πρέπει να σσυφφωνήσει ο κυπριακός λαός μαζί σου; Προχτές είχεν εκλογές τζιαι εδιαφάνην ποιοί έχουν εμπιστοσύνην σε ποιόν. ΟΛΟΙ οι προέδροι μέχρι σήμμερα, εκυβερνήσαν πότε με πλειοψηφίαν, πότε με έναν τριάντα - τριανταπέντε τοις εκατόν που τους έφερνεν ο βασικός κορμός των υποστηρικτών τους. Έτυχεν τζιαι του Κυπριανού, έτυχεν τζιαι του βασιλείου, έτυχεν τζιαι του Κληρίδη να κυβερνήσει μόνον με το κόμμαν που τον εστήριξεν στον πρώτον γυρόν.

Το ότι έκρινες εσύ, ο Δρουσιώτης, ή ο Αναστασιάδης ότι ο Χριστόφκιας πρέπει να παραιτηθεί δεν είναι αρκετός λόγος για να πρέπει να γινεί τζιόλας. Μιλάς για οικονομίαν, μιλάς για Κυπριακόν, υπάρχουν οι θεσμοί. Αν γινούμεν Ελλάδα ή Ιταλία όπου εν η πολιτική αστάθεια που κυβερνά, τζιαμαί να δεις ευημερίαν.

Εντάξει, είσαστιν 65% δεξιοί στην Κύπρον. Ξέρουμεν το. Εν ημπόρετε να καρτερήσετε αλλό ανάμισι χρόνον που έχει εκλογές να ξανακυβερνήσετε; Δεν καταλάβεις το κακόν του να σιασιάρετε να ρίξετε τον πρόεδρον για τον όποιον δήποτε λόγον;

Τζιαι επι της ουσίας. Δεν πιστεύω ότι η ευθύνη του προέδρου ή του συνόλου της Κυβέρνησης είναι τέθκοια που να δικαιολογεί την παραίτησην. Αν έθελα να πιάω την θέσην του προέδρου, ή αν έθελα να φκεί τζιείνος που μου αρέσκει παραπάνω, ίσως να έκρινα σαν εσένα. Θα έκρινα όμως σαν εσέναν αν δεν εσκέφτουμουν τζιαι τες επιπτώσεις της πολιτικής αστάθειας τζιαι για το τώρα, τζιαι για το ύστερα.

Σε μιαν χώραν που εν χωρισμένη 1/3. 1/3, 1/3 θα έχει περιόδους όπου το 1/3 θα κυβερνά τα 2/3 ως που να έρτει η σειρά των 2/3 να αλλάξουν τα πράματα μέσω εκλογών. Εν τόσον απλό.

Ανώνυμος είπε...

ο παναθλιος εδονιτης ασιερας εχοντας υποστει πληρη πλυση εγκεφαλου εκει στα γκουλαγκ οπου σταληκε για να αλλαξει εθνος πατριδα γλωσσα και αντιληψη μας λεει οτι ολη η κυπρος ειναι δεξια.συγχαρητηρια θα στειλουμε τα φακελακια στην αγκυρα

Bananistanos είπε...

Για το πρώτο: τούτον σε ενόχλησε; έγραψα 3 παραγράφους επιχειρήματα τζε επηραξέν σε ένα ειρωνικό σχόλιο;

β) Ναι δεν παρακολουθώ το κυπριακό γιατί μετα το 2004 δεν έχω την παραμικρή ελπίδα για λύση.

γ) ο καθένας λέει την άποψη του. Ναι πιστευκω του Δρουσίωτη όπως του επιστευκες εσύ όταν έγραφε ενάντίον της Εοκα. Ο άνθρωπος βάλλει κάμποσα στοιχεία τζε φκαλλει τα δικά του συμπεράσματα. όπως έκαμε τζε ο Μιχαήλ στη Γνώμη. Εγω θεωρώ τον Δρουσιώτη πιο αντικειμενικό. Εσυ να ενημερώνεσε που τη Γνώμη για να μεν νίωθεις τύψεις για τη ψήφο σου.

Σε προσωπικο επίπεδο οφείλω να πω ότι απογοήτευσες με πολλά. Είχα σε μεσ'τους νούσιμους αριστερούς. Εντάξει ας μεν παραιτηθεί. Παραδέχτου όμως ρε κουμπάρε ότι τα έκαμε θάλασσα τζε μεν γυρεύκεις δεξιές συνομωσίες.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως η συντονισμένη ή ασυντόνιστη προσπάθεια των αριστερών μπλόκερς να υπερασπιστούν τον πρόεδρο σε μια υπόθεση το μέγεθος της οποία και η κοινή λογική δεν το επέτρεπαν, ήταν και για μένα πολύ μεγάλη έκπληξη.

ή πολύ μεγάλη απόδειξη για την αφέλεια μου…

P.L. είπε...

Παιδιά, για τους οργανομένους κομματικούς η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Έτσι σε λίγο αντι να λέμε για τον χριστόφια και τα κατορθώματα του θα λέμε για το μενος με το οποιο τον στηρίζουν οι δικοί του. Κρίμα, στρουθοκαμιλιζουν και νομίζουν ότι επιτελούν και έργο υπέρ του κόμματος τους και του χριστόφια.
Ας το πάρουν απόφαση, ο χριστόφιας πολιτικά τελείωσε. Και όσο το ακελ τον στηρίζει χωρίς να αναληφθούν οι ευθύνες του τόσο περισσότερο θα φθείρεται και το ίδιο.
Ειδομεν.

Aceras Anthropophorum είπε...

Κοπέλια άμα η λογική σας θέλετε με το εσιέκκιπι να είναι τζιαι κοινή λογική, θα απογοητεύκεστε, όχι μόνον που τον Χριστόφκια τζιαι που τους "πρώην" φίλους σας αλλά τζιαι που τον επόμενον πρόεδρον, είτε τον υποστηρίξετε είτε όι, τζιαι που τους νυν, ή τους μελλοντικούς σας φίλους. Γίνεται να διαφωνείς με τον άλλον τζιαι να μην απογοητεύκεσαι που δεν σκέφτεται σαν εσένα.

Την εμπάθειαν του Δρουσιώτη δεν την εχώνεψα φίλε μου Μανανιστάν ούτε τώρα, ούτε τότε. Για πολιτικός αναλυτής να το καταλάβω, για δημοσιογράφος όμως να μου επιτρέψεις να μην πάρω. Εγώ θέλω την πληροφορία μη επεξεργασμένην. Είπα τίποτε καμιά φορά για την πολιτικήν ανάλυση του Νικόλα του Κυριάκου; Δεν μας πουλεί πληροφορίαν όμως ο άνθρωπος. Μοιράζετε μαζί μας τες σκέψεις του. Έτερον εκάτερον. Αν θέλει να εκφράζει την εμπάθειαν του ο Δρουσιώτης ας ανοίξει μπλόγκ.

Aceras Anthropophorum είπε...

Το να μας αποκαλεί εδονίτες σαν είδος βρισιάς ο κάθε ανωνυμίσκος επειδή δεν συμφωνούμε με το κυνήγι μαγισσών εναντίον του Χριστόφκια καταλάβω το. Το να θεωρείτε τον εαυτόν σας μόνους ελεύθερους σκεπτόμενους ανθρώπους επειδή διαφωνείται με τον Χριστόφκια αγαπητοί μου τζιαι να βαφτίζετε αυθαίρετα όποιον συμφωνεί με την πολιτικήν του σαν κομματικόν, ακελικόν αρνίν, μη ελεύθερην σκέψην να μου επιτρέψετε να το θεωρήσω πνευματικήν τρομοκρατίαν, εναντίον της οποίας θα αντισταθώ. Εν εν έτσι που συμπεριφέρουνται οι φιλελεύθεροι. Σεβαστείτε την αντίθετην άποψην τζιαι προσπαθήστε να την καταλάβετε αν είσαστιν πραγματικά φιλελεύθεροι.

Ανώνυμος είπε...

Τον Δρουσιώτη τον απείλησαν καθαρά οι ακροδεξιοί του Christofias Watch.
Όταν έβγαλε και το τελευταίο του βιβλίο λέει μέσα του:
"Ρε μαλάκες απειλείτε; Χέστηκα μαλάκες! Εγώ πάντως τα κυκλοφόρησα τα βιβλία μου. Είναι εκεί και τα διαβάζει όλος ο κόσμος. Σας γάμησα και τον Γρίβα σας, σας γάμησα και τον Γιωρκάτζιη σας, σας γάμησα και τις ΕΟΚΑ σας Α και Β, σας γάμησα και την Ελλάδα σας, σας γάμησα και τη δεξιά σας. Θέλετε κι' άλλο; Ωραία, από τώρα και στο εξής θα σας δουλέψω με άλλο τρόπο ρε κοθώνια. Θα σας γυρίσω το μυαλό και θα με κάνετε και βουλευτή στο τέλος. Λίγα λογάκια γλυκά και θα με αγαπήσετε σαν θεό σας".
Και έπιασε δουλειά. Στις επόμενες εκλογές θα είναι βουλευτής του ΔΗΣΥ. Εδώ θα είμαστε και θα το δούμε.

Ανώνυμος είπε...

Οι πας μη αριστερος εννεν ελαμιτης αλλα ο συναγερμος εμφωλιάζει πολλα ελαμιτικα που εσύ μπανανιστανε ψηφιζεις.
2ο. Η εμπλοκή ακροδεξιων στοιχειων στις εκδηλώσεις απλα εβολεψε σας στην προσπαθεια παραιτησης του Χριστόφια.

Με λλια λόγια? Τζιαι εν εκαταφερε το κινημα να εσιει διάρκεια τζιαι να συσπειρωθουν ουλλοι οι αριστεροι με μονο γνωμονα την κοινή λογική.

Επισης ευθυνη εσιεται τζιαι σεις που ψηφίζεται τουντο κομμα με τοσο αλλοπροσαλλες κινησεις - τακτικες.
Προσφατα εζητησε παραιτηση του Χριστοφια με ποθκιαντραποσυνη που αγγιξε τους 5000 συναγερμικους ουρακοταγκους.
Εν εβρεθη κανενας στο συνέδριο να του ψηθυρίσει το τι έκαμε ο πολιτικος του πατερας για οσο εκυβέρνα?
Τοσο ποθκιαντραποσυνη ή τοση αμνησία?

Andreas

Ανώνυμος είπε...

«Πρώην φίλε» Aceras - αυτό ίσως να ισχύει για σένα, εγώ τέτοια δήλωση δεν έκανα.

Γιατί τόσος θυμός για την κριτική;

Δηλαδή στο δικό σου μυαλό δεν υπάρχει ούτε η θεωρητική πιθανότητα να τα έκανε θάλασσα ο πρόεδρος;

Ακόμα και αν αφήσουμε τη λογική, που τελικά φαίνεται να είναι περισσότερο υποκειμενική παρά κοινή, δεν βλέπεις πως ό,τι και να έγινε, όποιος και να φταίει, για ένα τέτοιο συμβάν έχει και πολιτική ευθύνη ο μεγάλος αρχηγός, *όποιος και να είναι* αυτός;

Ο Δρουσιώτης όντως βγάζει μιαν εμπάθεια, ανακατώνει γεγονότα με εκτιμήσεις, αλλά : τα έγγραφα είναι εκεί! Διάβαστα χωρίς να δεις τα σχόλια του!

Ακόμα κάτι: Ο Χριστόφιας δεν είναι χτεσινός: το πολιτικό προφίλ, οι επιλογές και οι προτιμήσεις που βγαίνουν από την πορεία του ως πρόεδρος ταιριάζουν με εκείνο που του κτίζει ο Δρουσιώτης.

Γι’ αυτό σου λέω, η φανατική υπεράσπιση που κάνεις εσύ και άλλοι στον πρόεδρο δεν μπορεί να εξηγηθεί λογικά.

Ίσως ο μόνος που έκανε τεκμηριωμένη υπεράσπιση είναι ο Λινοπάμπακος: ο άνθρωπος λέει (μεταξύ άλλων) , καλώς προτίμησε ο Χριστόφιας τους Ιρανούς και τους Σύριους από τους αμερικανούς και τους άλλους Νατοϊκούς. Αυτή είναι μια πιο έντιμη θέση: ναι, αυτός είναι ο πρόεδρος, έχει την πολιτική που έχει, ας κριθεί στη βάση αυτής.

Όχι με μια τυφλή άμυνα που τσουβαλιάζει όσους του κάνουν κριτική ως ακροδεξιούς, φασίστες, ΕΛΑΜίτες ή έστω «μη σωστούς φιλελεύθερους».

takeiteasy είπε...

Αν πρέπει να γίνεται κριτική είναι ένα πράγμα (και πρέπει την σωστή στιγμή από όλους και καταληκτικά από την δικαιοσύνη) και αν αυτή είναι η στιγμή που πρέπει να επικεντρωνόμαστε με μια μανία (περίπου) στην "κριτική" είναι άλλο πράγμα.

Το βαπόρι μας έχει υποστεί ρήγμα, μπάζει νερά και πάει να φουντάρει, να πατώσει. Αυτό το καταλαμβαίνουμε όλοι πιστεύω.

Ορισμένοι "κριτικοί" στην περίπτωση μας, θέλουν κατ'αρχήν να αλλάξουν τον καπετάνιο και τους αξιωματικούς (εν πλω) σαν αυτή να είναι η κατάλληλη ώρα, η στιγμή και η νόμιμη διαδικασία.

Ταυτόχρονα αντί να βοηθήσουν ένας ένας ξεχωριστά και όλοι μαζί να ΜΗΝ βουλιάξει το βαπόρι ασχολούνται με θέματα όπως τα ακόλουθα: 1. Ποιός φόρτωσε λάθος το βαπόρι και έπαθε ρήγμα;; 2. Πότε έχει δεξαμενιστεί το βαπόρι για τελευταία φορά;; 3. Γιατί η εταιρεία δεν έχει στείλει καπετάνιο με 30 χρόνια εμπειρία και όχι με μόνο 10;;; 4. Γιατί έγινε επιλογή αυτού του δρομολογίου;;; 5. Ποιός διάβασε τους χάρτες καιρού τελευταίος;;; 6. Ενημέρωσε τον καπετάνιο;; κλπ κλπ κλπ. Για πάρα πολλές από τις πιό πάνω ερωτήσεις δεν έχουν ούτε καν την γνώση ούτε και τα πλήρη δεδομένα στο χέρι)

ΔΕΝ είναι κατά την άποψη μου η κατάλληλη στιγμή.

Aπαντήστε στον εαυτό σας. Αν το πλήρωμα την στιγμή της κρίσης (αντί ευθύς μετά το πέρας της για το οποίο οφείλει και έχει χρέος να εργαστεί) ασχολείται με θέματα όπως τα πιό πάνω, ΤΙ πιθανότητες έχει το βαπόρι (και οι ίδιοι) να γλυτώσουν;;;;

the Idiot Mouflon είπε...

Γιατί προπαθείτε να πείσετε τους υποστηριχτε΄ς του Δημητρόβ για ότιδήποτε;

Εδώ υπάρχει η εκδίκηση της Ιστορίας. Νέο Μίνιμουμ Πρόγραμμα.

Bananistanos είπε...

Για τα πιο πολλά καλύπτει με Στροβολιότης.

Παρένθεση για την Εδόν:Πριν κάμποσα χρόνια άκουσα μια μιτσιά 12-15 χρονών να μιλά για το τι έμαθε στη κατασκήνωση της Εδον. Ανάμεσα σε άλλα άκουσα ότι "...τον Αυξεντίου επροδώσαν τον επειδή ήταν αριστερός...". Δεν συζητώ το αν εν αλήθκεια ή όι αλλά το να λέεις σε έφηβους τέτοια τζε δεν ξέρω πόσα άλλα, "μυστικά που μόνον εμείς οι αριστεροί ξέρουμε" για μένα αποτελεί πλύσην εγκεφαλου. Κλείει η παρένθεση.

@ΤΑΚΕ
Σίγουρα η αλλαγή καπετάνιου στη μέση της φουρτούνας δεν είναι καλή ιδέα, αλλά όταν με καλό καιρό ο καπετάνιος τα έκαμε θάλασσα, τι να περιμένουμε στη φουρτούνα;

@Αγρινό

Το μίνιμουμ τί σημαίνει; Μίνιμουμ ρεύμα; Μίνιμουμ νερό; Μίνιμουμ λεφτά;

Ανώνυμος είπε...

"Το μίνιμουμ τί σημαίνει; Μίνιμουμ ρεύμα; Μίνιμουμ νερό; Μίνιμουμ λεφτά;"

Τίποτε δε σημαίνει. Απλά ένας μαλάκας ήθελε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Ανώνυμος είπε...

Ανάμεσα σε άλλα άκουσα ότι "...τον Αυξεντίου επροδώσαν τον επειδή ήταν αριστερός...". Δεν συζητώ το αν εν αλήθκεια ή όι αλλά το να λέεις σε έφηβους τέτοια τζε δεν ξέρω πόσα άλλα, "μυστικά που μόνον εμείς οι αριστεροί ξέρουμε" για μένα αποτελεί πλύσην εγκεφαλου.

Αν εν αλήθκεια όμως; Πάλε εν πλύση εγκεφάλου; Με τούτον το σκεπτικόν, δεν πρέπει να λαλούμεν τίποτε στους μιτσιούς εμείς οι μεγάλοι διότι εν πλύση εγκεφάλου.

"Δεν συζητώ το αν εν αλήθκεια ή όι"

Δαμέ ίνταμ που θέλει να πει ο ποιητής τζι' αφήνει υπονοούμενα;
Εσύ αν δεν θέλεις μην το συζητάς, εγώ συζητώ το όμως. Ο Γρίβας εμισούσεν τον Αυξεντίου λόγω της φήμης του τζιαί ένα διάστημαν εδιάγραψεν τον τζιαί που την οργάνωσιν. Αργότερα με τις προτροπές των ψυχραιμοτέρων εδέκτηκεν τον πίσω για να μεν διασπαστεί η οργάνωση σε θκυό παρατάξεις, τζι' ανάλαβεν ο Γιωρκάτζιης που ήταν ο σύνδεσμος των Βρεττανών με τον Γρίβαν να τον παραδώσει. Έτσι τζιαί έκαμεν. Το αν ήταν αριστερός ή όχι δεν έσιει καμιάν σημασίαν. Επροδώθηκεν από την οργάνωσην για άλλους λόγους.
Με τον ίδιον τρόπον το δίδυμον Γρίβα-Γιωρκάτζιη επαρέδωσεν τζι' άλλους αγωνιστές με κυριώτερον όνομα τζιείνον του Κυριάκου Μάτση.

Bananistanos είπε...

Αν πιστεύκει τούτα τα πράματα το ΑΚΕΛ, να φκει να τα πει δημόσια τζε να τα αποδείξει. 'Ετσι θεωρείες μπορώ να σου φκάλω 100, "επρόδωσεν τον ο Μάτσης γιατί έθελεν να γινεί υπαρχηγός", "επρόδωσεν τον ο Μακάριος γιατί εν του εκαΐλαν". Το να λαλεί το ακελ έτσι θεωρείες κρυφά στα κατηχητικά του το μόνο που κάμνει είναι να δημιουργεί στους μιτσιούς(και μετά στους μεγάλους) το αίσθημα "είμαστεν οι κατατρεγμένοι αριστεροί τζε ούλλοι οι δεξιοί θέλουν το κακό μας" με σκοπό φυσικά να τους φανατίζει τζε να τους συσπειρώνει.

Ανώνυμος είπε...

Μακάριο Δρουσιώτη διάβασες;

Bananistanos είπε...

Μόνο τα άρθρα του στο Πολίτη, γιατί;

Ανώνυμος είπε...

Λέει πολλά για την ΕΟΚΑ.

Bananistanos είπε...

Ρε φίλε χάννεις το πόιντ μου. Ας πούμεν εν σωστά τουτα που λαλεί η Εδον. Το πρόβλημαν εν ο τρόπος που τα λαλεί, το να δημιουργεί στους μιτσιούς (και μετά στους μεγάλους) το αίσθημα "είμαστεν οι κατατρεγμένοι αριστεροί τζε ούλλοι οι δεξιοί θέλουν το κακό μας"

Ανώνυμος είπε...

"επρόδωσεν τον ο Μακάριος γιατί εν του εκαΐλαν". Συγγνώμη που θα επεμβω στη σοβαρότατη συζήτηση σας αλλά εφυρτικα που το γέλιο! Άψογο! Χεχεχεχεεεεεε