Σάββατο, 19 Απριλίου 2008

Υδατικό

Όπως φαινεται νερό θα έχουμε μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού και η κυβέρνηση τζυλά το αυκό με τη μαναβέλλα. Τι περιμένουν? Να έλθει ο Αυγουστος και να μας δίνουν νερό μια φορά τη βδομάδα? Και τον Σεπτέμβρη μια φορά το μήνα? Πιστεύω ότι πρέπει να ληφθούν αμέσως έκτακτα δραστικά μέτρα:

  1. Έκτακτη φορολόγηση του νερού 200 ή και 300 τοις εκατό (βάση του κόστος που θα προκύψει από τα υπόλοιπα πιο κάτω μέτρα). Μόνο έτσι θα σταματίσουν οι κυράδες να πλένουν πεζοδρόμια τζε να γεμώνουν πισίνες, θα ακριβώσει το πλύσιμο αυτοκινίτων κτλ, και θα αποζημειωθούν οι πιο κάτω.
  2. Να ανασταλεί η λειτουργία δημόσιων πισίνων και water park, με αποζημείωση .
  3. Να ανασταλεί και η λειτουργεία των γηπέδων γκολφ με αποζημείωση. Αν διαθέτουν δικό τους νερό να επιταχθεί. Είναι κρίμα και άδικο να χάνεται τόσο νερό για 100-200 άτομα που παίζουν γκολφ. Για το γρασίδι τους, σίγουρα δεν θα υπάρχει νερό ούτε και του χρόνου, οπότε το ξαναφυτεύουν όταν θα υπάρχει.
  4. Να ανασταλούν όλες οι υδροβόρες καλιέργειες (πατάτες, καρπούζια) με αποζημείωση.
  5. Να επιταχθούν ιδιωτικές διατρήσεις. Αν το νερό τους είναι ακατάλληλο να αναμιγνείεται με αφαλατωμένο ούτος ώστε να φτάνει στη μίνιμουμ ποιότητα. (να μεταφέρεται με βυτιοφόρα στους σταθμούς διϋλισης).
  6. Να επιταχθεί το νερό της Στράκκας(τζε τζείνο που έχουν στο ψυγείο για να πίνουν :) ). Υπάρχει και μια ωραία λίμνη στη Στράκκα, δίπλα απο το δρόμο της Δευτεράς, που γεμίζει συνέχεια που μια σωλήνα 3 ιντζών. Πόθεν έρκεται τζείνο το νερό? Αν εν διάτρηση να επιταχθεί.

Σίγουρα τα πιο πάνω μέτρα είναι πολύ δραστικά και κάποια δεν θα μπορούν να εφαρμοστούν, αλλά η κατάσταση μας τα απαιτεί και θα είναι σε ισχύ για μικρό χρονικό διάστημα. Για το μέλλον, πρέπει ΣΗΜΕΡΑ η κυβέρνηση να βάλει μπρός έργα επεξεργασίας λιμάτων και αφαλατώσεις παράλληλα με ανανεώσιμη ενέργεια. Το πραγματικό κόστος του νερού να το επωμίζονται άμεσα και εξίσου όλοι οι καταναλωτές (οικίες, γεωργοί, ξενοδόχοι...) ούτως ώστε να γίνεται πραγματική οικονομία.

Για το πιο μακρινό μέλλον, πρέπει ΣΗΜΕΡΑ η κυβέρνηση να ενισχίσει το τμήμα δασών για να δημιουργήσει ένα εντατικό και μόνιμο πρόγραμμα δάσωσης και αναδάσωσης κάθε τετραγωνικού μέτρου διαθέσιμου χώρου αρχίζοντας απο τα βουνά για να βελτιωθεί η βροχόπτωση. Με αυτό το μέτρο θα αντιμετωπιστεί (σε χ βαθμό) και το ενδεχόμενο ερημοποίησης λόγο της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: