Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Ο Κάρογιαν είναι Έλληνας;

"....Στον επικήδειο λόγο του, ο πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, τόνισε ότι στην παρούσα φάση η τουρκική πλευρά έχει αποθρασυνθεί και προβάλλει πλέον απροκάλυπτα και κατά συρροή θέσεις χειρότερες από εκείνες που προέβαλλε πριν το 2004. Προφανώς, συνέχισε, η τουρκική πλευρά δοκιμάζει τις αντοχές και τις αντιστάσεις μας. Επιδιώκει να διαμορφώσει συνθήκες και ψυχολογία απομόνωσης του λαού μας, είπε. "Εμείς απαντούμε: Ούτε αποδεχόμαστε, ούτε δικαιούμαστε να είμαστε η τελευταία γενιά Ελλήνων στην Κύπρο. Ουδέποτε θα αποδεχθούμε λύση που θα καταστήσει αβέβαιο και ανασφαλές το μέλλον μας στη γη των προγόνων μας...."



Κωδικός άρθρου: 853739
ΠΟΛΙΤΗΣ - 16/02/2009, Σελίδα: 6

8 σχόλια:

MARINOS είπε...

Χωρίς να έχω οποιαδήποτε ρατσιστική διάθεση, όταν διάβασα τη σχετική είδηση αναρωτήθηκα ακριβώς το ίδιο πράγμα!

Ειχα την εντύπωση πως είναι αρμένιος κύπριος. Αρα, αν τα λέω σωστά δεν είναι ούτε Έλληνας, ούτε Ορθόδοξος Χριστιανός.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: δεν κατακρίνεται ο άνθρωπος γι΄αυτό, αλλά αναρωτιέμαι αφού δεν είναι ούτε έλληνας, ούτε Ορθόδοξος Χριστιανός, πως εκφράζεται έτσι;;;

gregoris είπε...

epeidi prepei na apodeiksei stous allous oti ine ellinoteros tous

Bananistanos είπε...

Το συσχετίζω με την προηγούμενη μου ανάρτηση. Είναι ακόμα μια επιβεβαίωση της ασυναρτησίας των συνθημάτων των "ηγετών" μας.

Μιχάλης είπε...

Ίσως αυτό να είναι και μια ένδειξη της "βαρύτητας" των λόγων κάποιων πολιτικών μας;

Ανώνυμος είπε...

Ο Καρογιάν δεν είναι Κύπριος? Ε άρα τι συζητάτε είναι Έλληνας. Τι σχέση έχει η θρησκειά με το αν είσαι Έλληνας? Δηλαδή Ορθόδοξος Χριστιανός και Ελληνας πάνε μαζί??
Απ'ότι βλέπω σας πιάνουν τα αντιρατσιστικά σας μόνο όταν πρόκειτε για την Εθνική ταυτότητα...

Ανώνυμος είπε...

Συνταγματικά ανήκει στην ελληνική κοινότητα της κύπρου, επειδή τζιαμέ εψηφίσαν ότι θέλουν να ενταχτούν οι αρμένηες το 60, κάθεται σε "ελληνοκυπριακή" καρέκλα στη βουλή, όι σαν εκπρόσωπος θρησκευτικής ομάδας.

Τωρά γιατί θέλει δημόσια να διακυρήσσει την ελληνικότηταν του, άλλου παπά ευαγγέλιο. Όπως τους ομοφυλόφιλους που δηλώνουν χριστιανοί.

Τζιαι ο Τταλάτ εν κυπραίος, ίντα σχέση έσιει η θρησκεία, είναι έλλην :Ρ.

Στέλιος

Ανώνυμος είπε...

Ποιός τον εψήφισε πρόεδρο της Βουλής? Μήπως ελάθος.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μάριος Καρογιάν είναι μόνο κατά ένα μικρό μέρος Αρμένιος (Αρμενοκύπριος). Ενδεικτικά, ο πατέρας του έπαιζε ποδόσφαιρο στην ΑΕΛ. Από πλευράς θρησκεύματος δεν είναι καν Γρηγοριανός Ορθόδοξος, όπως η συντριπτική πλειοψηφία των Αρμενίων. Είναι όντως κατά πάσα πιθανότητα Ορθόδοξος (με την έννοια που του αποδίδεται στην Κύπρο) είτε Αρμένιος άλλου δόγματος.

Εγώ γεννήθηκα από δύο αμιγώς Ελληνοκύπριους γονείς και βαφτίστηκα σε (Ελλην)ορθόδοξη εκκλησία. Μιλάω πολύ καλύτερα την αρμενική γλώσσα απ' ότι ο Πρόεδρος της Βουλής με το αρμενοπρεπές επώνυμο κι ίσως να γνωρίζω επίσης καλύτερα την ιστορία των Αρμενίων.

Αυτό, εννοείται, ποσώς με κάνει πιο Αρμένιο απ' το Μάριο Καρογιάν. Αλλά εφόσον εγώ ουδέποτε θα εκφραζόμουν με τον τρόπο που εκφράστηκε ο Μάριος Καρογιάν, αυτό μάλλον κάνει τον Καρογιάν πιο Έλληνα από μένα, παρά τα γονίδια ή τις γνώσεις μου.