Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Η "στροφή" του ΔΗΣΥ και η επιλογή των φιλελεύθερων πολιτων

Πολλοί κατηγορούν τον Δησυ ότι έκανε στροφή προς τα δεξιά/ακροδεξιά και σαν παράδειγμα φέρνουν την επιλογή Χρ.Κληρίδη ως αριστίνδην.

Πρώτα θα πω ότι αρχικά και εμένα με εξόργισε αυτή η επιλογή και γενικά διαφωνώ με τη λογική των αριστίνδην, ειδικά στο βαθμό που γίνεται. Μια-δύο εξέχουσες προσωπικότητες θα το δεχόμουν.

Σχετικά με τη στροφή: πρώτα πρέπει να πούμε ότι τα κόμματα πρέπει/οφείλουν να εκφράζουν τις προτιμήσεις των οπαδών τους, αυτό είναι η δημοκρατία.  Σίγουρα στο Δησυ υπάρχουν άτομα που ασπάζονται τις θέσεις Χρ. Κληρίδη, το ερώτημα είναι πόσοι; Πιστεύω ότι ο Χρ. Κλ. θα είναι το βαρόμετρο που θα κρίνει την πορεία του Δήσυ για την επόμενη πενταετία. Αν στις εκλογές ο Χρ.Κλ. και οι άλλοι ακραίοι πάρουν τους περισσότερους σταυρούς ο δήσυ υποχρεωτικά, αφού αυτό θέλουν οι οπαδοί του, θα κινηθεί δεξιότερα. Αν οι πιο πάνω αποτύχουν τότε ο Δήσυ θα μπορεί να "επιστρέψει" στη "φιλελεύθερη" πορεία του.

Άρα η επιλογή των οπαδών της λύσης, της ελεύθερης οικονομίας και του σεβασμού των μειονοτήτων (αυτούς θεωρώ φιλελεύθερους) είναι η "αριστερή" πτέρυγα του Δήσυ! Αφού οι βουλευτικές μας παρέχουν τη δυνατότητα να επιλέξουμε άτομα, αν κάνουμε τις σωστές επιλογές, δίνουμε βαρύτητα στις απόψεις μας και γέρνουμε το τιμόνι του κόμματος (του κάθε κόμματος) προς την πλευρά των δικών μας απόψεων.

11 σχόλια:

Anef_Oriwn είπε...

Καλά ρε Bananistanε, κάμε χάζιν να πιστεύεις ότι ο Λεφτεράκης, ο Κόφτ’ τα όλα [ο Φούλης ντε], ο Αντρέας Θεμιστοκλέους, ο Ιωνάς, ο Χατζιηγιάννης, ο Σαμψός, ο ΠροΠρο, ο Τριανταφυλλίδης, ο Μητσόπουλος [όπως εξελίχτηκε τελευταία], ο άλλος ο αριστίδης ο Σαμάρας, ο Πιτσιλλίδης και παει λέγοντας, ανήκουν στη φιλελεύθερη πτέρυγα του “Συναγερμού”

Bananistanos είπε...

Ακριβώς το αντίθετο, μόλις επεριέγραψες την δεξιά πτέρυγα (για τον Φούλλην δεν είμαι σίγουρος που στέκει πολιτικά, στα οικονομικά πάντως συμφωνώ 100% μαζί του).

Τουλάχιστον όμως στο Δήσυ υπάρχουν επιλογές στο να διαλέξεις από άτομα με μικρές οι μεγάλες διαφορές απόψεων. Εν αντίθέσι με το Ακελ που έχεις να διαλέξεις αυτούς που λένε πιο όμορφα το ίδιο ποίημα.

Aceras Anthropophorum είπε...

Άμα σε "ορθολογίσαν" τζιαι σέναν δεν θα τους φύει ένας. Θα τους μαντρίσουν ούλλους χωρίς να μάθουν τίποτε.

νεος είπε...

Μπανανιστανέ, ο θεός πιον φίλε μου!
Συμφωνείς με τον Αβέρωφ στα οικονομικά 100%;
Ε-ΛΕ-ΟΣ!
Έσιεις να θκιαλέξεις α;
Άτε δκιάλεξε...

Πε μας τους να τους προωθήσουμε τζιαι μεις, πέρκι επιστρέψει ο ΔΗΣΥ στην "φιλελεύθερη πορεία"...

Εγώ εν θα παραξενευτώ να σας τα ξεράσει καμιά μέρα ο ίδιος ο Κληρίδης γιά η κόρη του...

Εν πατε καλά φίλε, επίστεψες ακόμα τζιαι συ το παραμύθι...

Πέρκι σας περάσει ύστερα που τες εκλογές τζιαι να σοβαρευτήτε...

Ο Πουργουρίδης εχτές εζήτησε να μπλοκκάρεται η κυβέρνηση στη βουλή σε ούλλα τα θέματα!

Που πάτε ρε κοπέλια;
Τι εν τούντα πράματα;

Ανώνυμος είπε...

Bananistane
2 λογια εννα πω.
Κατ αρχας ενιξερω αν εσιεις τα ιδια μυαλα με το στροβολιώτη του στυλ ακουω μονο τη φωνή μου και επαναλαμβάνομαι γιατι ετσι με βολεύκει.
Του στροβολιωτη απλα εχω του την φυλάμενη για μετα τες εκλογές να δω ποσο τον ενοχλουν , ταχα, τουτα που λαλει.
ΕΝ ΕΝΑΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ.
Εν υπάρχει 2ος.Το (απο)κομμα του συναγερμου ΕΚΥΒΕΡΝΗΣΕ για 10 χρόνια.Τα πεπραγμένα του είδαμεν τα.Αν συμφωνείς με τα λεγόμενα του φούλλη σημαινει ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΠΑΝΤΕΛΩΣ με την πολιτική Κληρίδη.
Και ποια είναι η πιο σίουρη οδος να διαπιστώσεις που βρίσκεται η αλήθκια?Στα λόγια τους ή στες πράξεις τους???? Σκέφτου το.
Το 2ο (και θα συμφωνήσουμε ) είναι οτι τζιμεσα ο καθένας οτι θελει λαλει ασχέτως του πόστου του ή των καθηκόντων του.Αλλα λαλει ο φουλης αλλα ο χριστοφορου.Τη μια λαλουν οτι εν ταχα ευρωπαικό (απο)κομμα , την αλλη φταιν τους τ αμπελοπούλια,ο χυτη που πρεπει να γινεί, οι αυξήσεις στα φάρμακα και δε συμμαζεύεται.
ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ.
Κομμα του οτι ναναι ,κομμα αποκόμματος.
Τελος μια εωτηση.
Τι ελλειμμα και τι δημοσιο χρεος αφηκε μετα που μια ΔΕΚΑΕΤΙΑ ο νεοφιλελεθερος δυση?

Andreas

Bananistanos είπε...

Σκοπός της ανάρτησης είναι να δείξει ότι το αποτέλεσμα των βουλευτικών είτε θα "διορθώσει" τη πορεία του δήσυ είτε θα τη σπρώξει δεξιότερα, και όσοι σκέφτονταν να ψηφίσουν δησυ αλλά μετάνιωσαν λόγω Χρ. Κληρίδη, να το ξανασκεφτούν γιατί η μη ψήφος τους θα σπρώξει το δήσυ ακόμα δεξιότερα.

Τζε τούτο θα συμφέρει και στο Ακελ (αν θεωρήσουμε ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που αν δεν ψηφίσουν Δήσυ, θα ψηφίσουν Ακελ) αν πραγματικά ενδιαφέρεται για λύση και για πιο μετριοπαθή αντιπολίτευση σε θέματα όπως μετανάστευση, εθνικισμό και θρησκεία.

Ανώνυμος είπε...

Τπτ εν συμφερει στο ακελ ουτε στο λαο.Κομμα που αρνήθηκε να βαλει πλατη για να παρθουν μέτρα για μέιωση του ελλειμματος κατα την διάρκεια της πιο μεγάλης κρίσης ,
για να μεν εσιει ευθυνες και πολιτικο κόστος , ε δεν θα το΄κάμει σίουρα στο μελλον.
Πε μου σε παρακαλώ ΕΝΑ μετρο που ειπε ο δυση για μειωση του ελλειματος στο 3% ως το 2012 .ΕΝΑ.

Τι αστείο.Κομμα να μεν ηξέρει που κινειται και να περιμενει που ενα κληρίδη η ενα στυλιανιδη να δει προς τα που εννα παει...
Φίλε το κομμα εκυβέρνησε.Είδαμε τα πεπραγμενα του.
Αν συμφωνεις ψηφίζεις το .Αν οι το αντιθετο.
Τα λογια πλεον εν μετρούν.Τα βαρίδια και οι αλλαξοφόρεσίες έγιναν πλεον σε υπερβολικά μεγάλο βαθμό.

Andreas

Aceras Anthropophorum είπε...

Εγώ πιστεύκω ότι η ενδυνάμωση των μη απορριπτικών υποψηφίων, ιδίως στον Δησύ είναι προς όφελος όχι μόνον της Κύπρου αλλά τζιαι του ΑΚΕΛ. Επειδή κανένας δεν ξέρει τι θα φκάλει το καζάνιν Τουρκία μετά τες εκλογές τους, τζιαι επειδή υποψιάζομαι ότι θα φκάλει πρόθεσην για διευθέτηση του Κυπριακού, χωρίς μιαν δυνατήν Κληριδική συνισταμένη μέσα στο συναγερμό, δύσκολα περνά λύση που δημοψήφισμα.

Τζιαι για να περάσει λύση ένα χρόνον πριν τες προεδρικές, να είσαι έτοιμος αγαπητέ Ανδρέα να δεις το ΑΚΕΛ να συγκυβερνήσει με το κόμμαν πον να συμμαχίσει για να περάσει την λύση που τον λαόν σε κυβέρνησην εθνικής ενότητας για να βάλουν την ράσιην τους πουκάτω να την εφαρμόσουν.

Επειδή έμπην ο Κληρίδης υποψήφιος πρέπει κατ΄ανάγγην τζιαι να φκεί;

νεος είπε...

Τζιαι γω θέλω να υπερισχύσουν οι όποιοι επανενωτικοί στον ΔΗΣΥ τζιαι να αλλάξει τούντην μάσκα (;) που έβαλεν γιατί διά τροφήν στην απόρριψη.
Άτε, καμετε τα ωραία σας ως τες εκλογές...
Να δούμε όμως τι κατάσταση θα παραδώσετε...

Bananistanos είπε...

Ωραία, εσυμφωνίσαμε τελικά..

Ανώνυμος είπε...

Κατ αρχας να πω οτι εν θα ψηφίσω για τες βουλετικες.
Αν θα εψηφιζα θα εριφκα ψηφο η στον τακη τον χατζηγεωργίου ή στον Κλεάνθους του δηκο.Σε κανεναν αλλο.
Εμπειραζει.Εννα τες εβρουσιν που αλλού.
Αρα εννεν θεμα αποτελεσματος.Εν θεμα υποτιμησης της νοημοσύνης μας για το τι θωρούμε.
Τεθκια πραματα που ειδαμε ως τωρα μες τουντη τριετια εν τα ειδαμε ποττε σε καμια κυβέρνηση.
Συγκυβέρνηση ν αντιπολιτευεται σφόδρα την κυβέρνηση !!!.
Μιαν ανεύθυνη αντιπολίτευση ν αλλασσει στάσεις - λόγια -τοποθετήσεις σε διάστημα ενος μήνα μονο και μονο για ν ασκει τον αντίλογο της.
Να θυμηθω οτι μέχρι και αντισυνταγματικούς νόμους εσκαρφιστηκαν να ψηφίσουν μονο και μονο για να πλήξουν την κυβέρνηση.

Ε λοιπον λαλω το με σιγουρια.
Σύμπλευση του ακελ με το κομμα του οτι ναναι εν θα υπάρξει ποττε.
ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΩ ΠΟΤΤΕ.
Κομμα πον εσιει ταυτοτητα τι ν αποφασισει και πως.

Τζιας μεν κλεετε μετα ο στυλιανίδης.Ας αποφασισει τωρα που εν γλίορα.
Εμεινε μονος του.Η εξαιρεση που επιβεβαιώνει τους φουστανελλαες.
Με πρωτο και ποθκιάντραπο , τον (πρώην?) τσιαρτζή με τες κουρτίνες που έταζε που την πρώτη μέρα στους φασίστες πουκάτω ν αφήκουν τες κομματικες ταυτοτητες και δωσουν χείρα συνεργασίας στο νέο προεδρος.
Αλλα βλέπεις 5 χρόνια εν πολλά...


Andreas