Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

«εγώ θα τον έπαυα»

Η αξιοπρεπέστατη αντιμισθία του Προέδρου

«Ο υπουργός παίρνει μιαν αντιμισθία η οποία είναι αξιοπρεπέστατη» και «δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αυτό το προνόμιο το οποίο του έδωσαν κάποιες κυβερνήσεις», δήλωνε ο Πρόεδρος Χριστόφιας την περασμένη Τρίτη στη διάρκεια της δημοσιογραφικής του διάσκεψης, αναφερόμενος σε κάποιον υπουργό, μιας προηγούμενης κυβέρνησης που ζήτησε και έπαιρνε ανεργιακό επίδομα.
Αν, όμως, ο υπουργός παίρνει μιαν αξιοπρεπέστατη αντιμισθία, η αντιμισθία του Προέδρου δεν είναι απλώς αξιοπρεπέστατη. Η αφορολόγητη αντιμισθία των 150.000 τον χρόνο είναι κάτι περισσότερο από αξιοπρεπέστατη. Και συνεπώς «δεν μπορεί», για να χρησιμοποιήσω τη δική του επιχειρηματολογία, να χρησιμοποιεί το προνόμιο του επιδόματος εξυπηρέτησης εξωτερικού, το οποίο ο ίδιος διεκδίκησε και εξασφάλισε.
Οι αξιοπρεπέστατες απολαβές του Προέδρου Χριστόφια θα ανέλθουν φέτος στις 150.000 ευρώ, δηλαδή αναλογούν 11.500 ευρώ τον μήνα συν 13ος και συνεπώς δεν ήταν ανάγκη να διεκδικήσει το επίδομα εξυπηρέτησης εξωτερικού «δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αυτό το προνόμιο» ένας πρόεδρος με αυτά τα έσοδα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέφανος Στεφάνου, υποστηρίζει ότι ο κ. Χριστόφιας «ποτέ δεν ζήτησε επίδομα εξωτερικού» και ότι το διεκδίκησε και το εξασφάλισε για λογαριασμό του ο λογιστής του Προεδρικού. Αν όμως έτσι έχουν τα πράγματα τότε ο Πρόεδρος Χριστόφιας να δηλώσει ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιεί αυτό το προνόμιο, το οποίο όμως χρησιμοποιούσε τα τελευταία τρία χρόνια.
Θα αναφερθώ, όμως, και στην ψευδοαπολογία του Προέδρου Χριστόφια, με την οποία χαρακτήρισε ατυχή την αναφορά του σε ένα πρώην υπουργό «που μας επικρίνει νυχθημερόν», που αν είχε σχέση με την κυβέρνησή του «εγώ θα τον έπαυα» και «πολλοί γνωρίζουν ποιος είναι» τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. Αυτή η αναφορά δεν ήταν ατυχής, ήταν κλασικό δείγμα αθλιότητας και είναι γι' αυτό που υποστηρίζω  ότι η απολογία του κ. Χριστόφια ήταν μια ψευδοαπολογία, ήταν μια άχαρη προσπάθεια να δοθεί τέλος σ' αυτή τη θλιβερή ιστορία, η οποία φανέρωνε το ήθος του Προέδρου Χριστόφια.
Στόχος του κ. Χριστόφια και των συνεργατών του ήταν να πλήξουν ένα πολιτικό τους αντίπαλο, κάποιον που τους επικρίνει νυχθημερόν, σπερομολογώντας και αφήνοντας υπονοούμενα: «Εγώ πιστεύω ότι ο κόσμος γνωρίζει ποιος είναι».
Η απόπειρα απέτυχε,  έπεσε στο κενό και καμιά ψεύτικη απολογία δεν πρόκειται να σώσει αυτούς που σκέφτηκαν αυτό τον τρόπο για να εξευτελίσουν, όπως πίστευαν, ένα πολιτικό τους αντίπαλο.
 Τελικά, εκείνο που κατάφεραν ο Χριστόφιας και οι συνεργάτες του είναι να εκθέσουν ένα δικό τους άνθρωπο, τον σύμβουλο του Προέδρου στις συνομιλίες κ. Γιώργο Ιακώβου, επιβεβαιώνοντας όμως για μιαν ακόμη φορά ότι πρόκειται για μαθητευόμενους μάγους που διαχειρίζονται, κι αυτό είναι το χειρότερο, όταν δεν ασχολούνται μ' αυτές τις αθλιότητες, το πρόβλημά μας.

Αλέκου Κωνσταντινίδη, Αλήθεια 13/04/2011

9 σχόλια:

Aceras Anthropophorum είπε...

Καλάν μα δεν αντρέπεστε τίποτε πκιον;

Τζιαι έτσι για να ξέρει, κανένας Ακελικός αξιοματούχος δεν καρπούται τα λεφτά που του επιτρέπουν οι κανονισμοί να πκιάσει. Ούτε τες συντάξεις ούτε τα εφάπαξ. Για την μόνην διαφοράν, ότι ούτε η ζωή των αριστερών κυβερνάται από το χρήμαν, ούτε οι αριστεροί υπηρετούν το χρήμαν. Τα λευτά που οι άλλοι αστοί εκανονίσαν να δικαιούνται για να πρίζουνται που την λίραν άμαν εκλεγούν τζιαι να πκιάννουν κύρος (αφού το κύρος για την δεξιάν τζιαι για τους καπιταλιστές ίσον χρήμαν), οι αριστεροί τα καταθέτουν ΟΛΑ για να επιτρέπουν στο κόμμαν τους να λειτουργεί χωρίς να είναι εξαρτώμενον από κανέναν αστόν εκατομυριούχον όπως όλα τα άλλα αστικά κόμματα της Κύπρου. Είτε είναι εκλελεγμένοι σε δημόσια αξιώματα οι αριστεροί επαγγελματίες πολιτικοί είτε είναι στα παρασκήνια τζιαι δουλεύκουν για να εκλεγούν τζιείνοι που είναι μπροστά, είναι όλοι ίσοι τζιαι λογοδοτούν στες κομματικές οργανώσεις βάσης του κόμματος τους τζιαι στα συνέδρια τους που τους συντηρούν τζιαι οικονομικά.

Ο Χριστόφκιας φίλε μου, τα φιλοδωρίματα που δικαιούται τζιαι την σύνταξην που θα πιάσει, τα καταθέτει στο ταμείον αλληλεγγύσης τζιαι θα τα μοιραστεί με τους αφανής κομμουνιστές που τον εκάμαν πρόεδρον.

Ούτε στον αστράγαλον τους δεν ηφτάννουν όλοι αυτοί οι ππαραόπιστοι κοπρίτες που ξερνούν χολήν τζιαι προσπαθούν να τους διαβάλουν.

Εάν διάφοροι μη κομμουνιστές δεξιοί δημόσιοι υπάλληλοι (τύπου Παπαφάγας η Ιακώβου) κάμνουν απλά αυτόν που κάμνουν οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλη, δηλαδή να φκάλλουν τζιαι την τελευταίαν μπακκίραν που τους επιτρέπουν οι κανονισμοί, δεν αλλάσσει τίποτε για την ηθηκήν των κομμουνιστών (Νεοκλής, Αντρέας Χρήστου, Ελένη Μαύρου, Χριστόφκιας, Σωτηρούλλα, Άντρος, Στέφανος, Ευαγόρου ...). Ξέρεις το ότι η Ελένη Μαύρου έχει έναν μικρόν άσημον αυτοκινητούιν τζιαι έναν διάριν που επικόρωννεν για δεκαετίες που τον πενιχρόν της μισθόν που το ΑΚΕΛ; Ξέρεις το ότι η Σωτηρούλλα πληννίσκει τα πιάτα της μετά τες 10 πον να πάει έσσω τζιαι ούτε μαυρούν έχει για δούλαν ούτε ασπρούν για λόγους αρχής, διότι αντρέπεται να έχει δούλους;

Καλάν οι κοπρίτες φίλε μου. Όι τζιαι σύ. Κανεί κατρακύλαν. Αρώτα πριν να αναμεταδώννεις την χολήν που σιωνώννουν πάνω σε έντιμους αθρώπους.

Ανώνυμος είπε...

@Aceras
Οι αστοί εκατομμυριούχοι ταΐζουν ΚΑΙ το ΑΚΕΛ. Ρώτα τζαι μάθε τί ρευστόν εισρέει στα ταμεία του Κόμματος από μεγαλοεπιχειρηματίες του τόπου. Τούτα ούλλα τα mall που εγέμωσεν ο τόπος δακάτω τζαι που εχτιστήκαν ΔΙΧΑ πολεοδομικήν άδεια, εχτιστήκαν με την ανοχή ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. Με το αζημίωτο βέβαια. Νιάου νιάου και κεραμύδια. Εν πιστεύκω ότι είσαι τόσον πολλά εκτός πραγματικότητας, τα νέα της μπανανίας μια χαρά φτάννουν στην Ελβετία.

Ώστε έτσι η Σωτηρούλλα α; Πλυννίσκει τα πιάτα της μετά τες 10 που πάει έσσω! Τζαι πλυννίσκει τα τζαι μόνη της! Ε τούτος εν σοβαρός λόγος για να ψηφίσει κάποιος ΑΚΕΛ στες εκλογές. Ευχαριστούμεν που μας άνοιξες τα μμάθκια.

Bananistanos είπε...

Το τι κάμνει τα λεφτά του ο Χριστόφιας είναι δικάιωμα του. Το αν εκμεταλλεύτηκε το σύστημα στο έπακρον για να αυξήσει το εισόδημά του (ή του κομματός του) είναι ένα μικρό φαουλ. Το μεγάλο φάουλ (αθλιότητα κατα τον Κωνσταντινίδη) είναι που εκατηγόρησε άλλους για παρόμοια φάουλ που έκαμεν ο ίδιος και οι "φίλοι του", χωρίς καν να τα εκάμαν οι κατηγορούμενοι και ότι τα φάουλ τούτα τα θεωρούσε τόσο σοβαρά που θα έπαυε τους ένοχους.

Ασέρα, νόμιζω πρέπει να το χονέψεις ότι ο Χριστόφιας δεν είναι άγιος. Για τη Σωτηρούλα τζε το Συλικιότη δέχομε ότι εν καλή η ψυσχή τους, ο Χριστόφιας δείχνει μου άνθρωπος πολλά επηρεασμένος που την εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

Μα ακριβώς επειδή δεν τα παίρνουν οι ίδιοι θα δείτε ότι τα επιδόματα που τους δίνει ο Πρόεδρος είναι πάρα πολύ μεγάλα γιατί αυτά τα κρατούν οι ίδιοι έναντι εξόδων.
Και το Mall του Σιακόλα εν όταν ήταν ο Χρίστου Υπ. εσωτερικών που του έδωσαν όλες τις χαλαρώσεις και άδειες να το κάνει και πέθανε το κέντρο της Λευκωσίας.

Έτσι θα κάνουν και στη Λάρνακα που πάνω σε κρατική γη στο παλιό αεροδρόμιο θα κτίσει mall ... εμπορική Λάρνακα τέλος!
Εν στη τωρασινή κυβέρνηση που εφκάλαν μέρος της λίμνης στο Παραλίμνη από προστασία της φύσης και δώσαν άδεια σε επιχειρηματία νακτίσει 300 σπίτια. Γράφει τα και η επίτροπος διοίκησης ...

Εννεν μόνο το ΑΚΕΛ. Όλα τα μεγάλα κόμματα παίρνουν χοντρές χορηγίες από τους επιχειρηματίες. Εγίνετουν και πριν και γίνεται και τώρα ..

Aceras Anthropophorum είπε...

Ανώνυμε δεν μπορείς να συχχίζεις την απόφασην ενός υπουργού στην οποίαν εζύασεν τα υπέρ τζιαι τα κατά για να την λάβει τζιαι από την οποίαν επωφελήθην μια εταιρία με την περίπτωσην που το κάμνει γιατί έχει σχέσην με την εταιρίαν.

Για τον συγκεκριμένον υπουργόν ξέρω ότι ΜΕΓΑΣ εργολάβος, μόλις έπιασεν το πόστον ο υπουργός, εγίνην φίλος του τζιαι έπιαννεν τον τρεις φορές την ημέραν για να παν να φαν μαζίν. Στες πρώτες φορές, έγλυαζεν έβρισκεν δικαιολογίες. Ο άλλος "φίλε μου πάνω φίλε μου κάτω". Τζιαι ανάθθεμαν αν τον αντιπάθαν παλιά τζιαι τον εθεώραν κοτσινόκωλον όπως όλοι οι δεξιοί θεωρούν τους αριστερούς. Στο τρίμηνον, που ο υπουργός δεν απάνταν στο τηλεφωνούν άμαν έπαιζεν που τούτον το μεγαλοκαρχαρίαν, ο τύπος επήεν τζιαι ήβρεν την γεναίκαν του υπουργού πον αρχιτέκτονας να της δώσει δουλειάν. Τζιαι τι ήταν η δουλειά; Να του κανονίσει μιαν χαλάρωση. Ε δεν την είχεν την χαλάρωσην. Εγώ δεν το ξέρω που τον υπουργόν ούτε που τον κύκλον του. Από στενούς συνεργάτες του εργολάβου το ξέρω.

Εάν ευσταθούσαν οι ψίθυροι που εδιαδώσαν για τον Σακόλαν μεν έχεις έννοιαν τζιαι ο Φούλλης τζιαι το Τασσάκιν ήταν να παουρίζουν που τους μιναρέδες, όι που τα καμπαναρκά.

Πούτσες μπλέ. Δεν έκαμεν ρουσφέττιν ο Χρίστου του Σιακόλα. Όποιος ξέρει κάτι γιατί δεν πάει να το καταγγείλει; Να μεν λαλούμεν τζιαι ότι θέλουμεν.

Αυτόν που σου είπα για την Σωτηρούλλαν δεν είναι για να την ηψηφίσεις. Είναι για να σου δείξω το ήθος του κάθε νου. Να την ηψηφίσεις για τες ικανότητες της. Οι προηγούμενοι της ούτε στον αστράγαλλον της δεν ηφτάνουν. Είναι πλάσμαν τετραπέρατον, άριστον τζιαι εργατικόν. Ήταν μες την τάξην μου τζιαι ξέρω τι σου λαλώ. Οι άλλοι, ούτε στον αστράγαλον της δεν εφτάνναν. Τζιαι ο Λευτεράκης ήταν καλός μαθητής, αλλά όπως βλήμμαν είναι τωρά έτσι βλήμμαν ήταν που μωρόν. Καλόν παιδίν, λλίον πίκρης άμαν εμίλαν για πολιτικά, τζιαι λλίον βλήμμαν άμαν εμίλαν για εθνικά. Ο λόος της Σωτηρούλλας ήταν πάντα σοβαρός τζιαι βασισμένος σε μελέτην. Εν η διαφορά του αθρώπου του εργατικού από τον άλλον πον πόρτος. Έξυπνος τζιαι ο ένας, έξυπνος τζιαι ο άλλος, αλλά ο εργατικός τζιαι ο ορθολογιστής κάμνει την διαφοράν. Τούτην εν η Σωτηρούλλα. Τζιαι έσιει τζιαι το ήθος που πλασμάτου που εμεγάλωσεν όξω που το χρήμαν τζιαι το άππωμαν.

Μπανανιστανέ, ο πρώτος που αναγνώρισεν την μπούρδαν που έκαμεν ήταν ο ίδιος ο Χριστόφκιας. Τζιαι είσιεν το θάρρος να απολογηθεί. Πάλε δείχνει άνθρωπον με ήθος. Απολογήθην ακόμα τζιαι προς τον Ιακώβου. Ήταν πράγματι μεγάλην μαλακίαν που εκστόμησεν. Τζιαι σαν προστάτης των εργαζομένων θα έπρεπεν να ήταν πιο ευαίσθητος. Από ότι λαλούν, είχεν υπουργόν που μετά την θητείαν του εψουμοζιούσεν.

Η παρέμβαση μου δεν ήταν να σας πώ ότι επειδή εν ηθηκοί εν αυτόματα τζιαι καλοί. Αλλά δεν δεν μπορεί να κάμνεις το άσπρον μαύρον τζιαι να λαλείς ότι όλοι τρών, όλοι πλουτίζουν κλπ κλπ. Όι φίλε μου. Έχει πλάσματα που διούν ούλλον το πάθος τους για τα κοινά γιατί πιστεύκουν για αυτά που κάμνουν τζιαι το κάμνουν για το σύνολον, όχι για τον εαυτούλλην τους. Εν απλά η διαφορά του αριστερού που τον δεξιόν ιδεολόγον.

Εγώ προσωπικά δεν έχω ιδεολογίαν για να εξηγούμαστιν. Πιστεύκω ότι ούλλες οι ιδεολογίες αργά η γλήορα μπορούν να βάλουν τον άθρωπον να κάμει κακόν εις το όνομαν της.

Bananistanos είπε...

Ασερα, Σε τούτο το συγνώμη ταιρκάζει το "συγνώμη εν μισό σιέσιμον"

Η "μπούρδα" δεν ήταν μια κουβέντα που του έφυγε στη ροή του λόγου, ήταν ένα κακοπροαίρετο ψέμα με σκοπό να μειώσει τον αντίπαλο. Εν που τες κουβέντες που δεν σάζονται με ένα συγνώμη.

Aceras Anthropophorum είπε...

Δεν νομίζω να εν ψέμα. Ξέρει πολλά καλά ότι έναν ψέμαν μπορεί να στοιχίσει πολλά ακριβά για έναν πρόεδρον τζιαι δεν τον θεωρώ τόσον φτανόν. Απλώς ήταν έναν κουτσομπολιόν που θα του είπεν κάποιος του στενού του κύκλου που ήταν της εμπιστοσύνης του τζιαι υιοθέτησεν το χωρίς πολλή σκέψη. Νομίζω ότι καλλύττερα συγνώμη παρά το να παίζει την πάπιαν ή να το σουλουππώσσει στήνοντας μιαν άλλην ιστορίαν τζιαι λέοντας ότι αυτόν εννόαν.

Εσύ άμαν κάμεις λάθος τί κάμνεις; αυτοκτονάς; Οξά εν κάμνεις λάθη; Τζιαι μεν μου πεις ότι ένας πρόεδρος δεν δικαιούται να κάμει λάθη. Ο δικός σου επήεν τζιαι έφερεν πυραύλους που τους επλήρωσεν έναν χρόνον εθνικού εισοδήματος τζιαι τους εκατάντζιασεν σαν την κάτταν την μουσσιεμένην εις την Κρήτην. Επαραδέχτην λάθος;

Bananistanos είπε...

λάθοι κάμνουν ούλλοι. Υπάρχουν όμως τα καλοπροαίρετα τζε τα κακοπροαίρετα. Οι πυραύλοι ήταν λάθος εκτίμηση, όπως τζε η μη ένταξη στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη εν λάθος (για πολλούς) αλλά τούτα εν "λάθη" πολιτικής που γίνονται καλοπροαίρετα, τζε εγώ τα κατακρίνω αλλά τα συγχωρώ σαν πραγματικά λάθος εκτιμήση των δεδομένων ή γιατί έτσι τα έκοψεν ο νους τους. Το να φκει όμως να πει μια κατινιάν για να κατηγορήσει άλλους το θεωρώ κακοπροαίρετο και ασυγχώρητο.

Aceras Anthropophorum είπε...

Εν της ίδιας τάξης με τα δόγκια του Παπασάββα. Το λάθος του ήταν να ππέσει στο επίπεδον των πολιτικών του αντιπάλων τζιαι της δημοσιογραφίας στην Κύπρον για να απαντήσει.