Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Αν ήταν για τα αέρια...

Αν ήταν για τα αέρια (που μάλλον εν πολλά πιο σημαντικα που τες ρωσσικές καταθέσεις), οι ευρωπαίοι θα μας εδιούσαν τα 20 δις και θα τα επιάναν μούχτιν με κανένα "ομόλογο" και δεν θα πέρναμε χαπάρι.

Κάτι άλλο παίζει πιο απλό νομίζω. "Ανικανότητα κα μικροπολιτικές": Όπως ο Αναστασιάδης "υποχρεώθηκε" να πεί πχ δεν θα ιδιοτικοποιήσει και άλλες πελλάρες, και η Μέρκελ για να ικανοποιήσει τους δικούς της Κάρογιαν και Κουλίες ασχολείται με τριχες και  πάει να διαλύσει την Ευρώπη για να μεν χάσει τις εκλογές.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΠΑΤΡΙΟΤ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΕΣΤΗΣΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΚΟΙΤΟΥΝΕ

the Idiot Mouflon είπε...

http://en.wikipedia.org/wiki/2009_Russia%E2%80%93Ukraine_gas_dispute

Τη σημασία του αερίου την ξέρουμε (και όχι μόνο από την άνωθεν περίπτωση). Δεν είναι όμως μόνο θέμα των "δικών" μας κοιτασμάτων, είναι γενικότερα η πάλη μεταξύ Δυνάμεων. Άσε που μπορεί να τα έχουν προσυμφωνήσει όλα και απλώς να παίζουν θέατρο πάνω στη πλάτη μας για να τα πάρουν όλα κοψοχρονιάς.

Το νούμερο όμως που βάλλεις (20 δις) νομίζω είναι εντελώς ξεφτίλα, ακόμη και χωρίς επαλήθευση μέσω 2ης διάτρησης.

Η ανικανότητα και η μικροπολιτική στη Νήσο των Αγ(ρ)ίων είναι δεδομένα. Να μην σπαταλάμε χτύπους στο πληκτρολόγιο άδικα. Για το τι παίζει πολιτικά εντός της Γερμανίας θα ξαναμιλήσουμε αφού πρώτα λάβω αναφορές από άτομα που ζουν εκεί.

Νομίζω όμως πως στέκει το βασικό μου συμπέρασμα, δηλαδή ότι η βιασύνη και οι "στρατηγικές συμμαχίες" με σχεδόν όλους τους παίκτες απεδείχθησαν γκάφα ολκής.

the Idiot Mouflon είπε...

Α, τζιαι κάτι άλλο.

Επειδή στο προσύμφωνο μνημονίου υπήρχε μια πρόνοια για άνοιγμα της αγοράς ενέργειας ΚΑΙ σε "non-producing traders" ... που εγώ το μεταφράζω ως "σπεκουλαδόρους"... όπου ακούεις για αεριούχα ομόλογα be afraid, be very afraid...