Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Όμορφος κόσμος αγγελικά πλασμένος

Σύμφωνα με το http://zeitgeistmovie.com/ η επίθεση στους δίδυμους πύργους την 11 Σεπτέμβρη 2001 ήταν δουλεία εκ των έσω και παραθέτει ένα σωρό στοιχεία για να το στηρίξει.

Σύμφωνα με τη ταινία JFK, τον Κένεντι τον σκότωσαν για να γίνει ο πόλεμος στο Βιετνάμ και να δικαιολογήσουν την μεταφορά τεραστίων κεφαλαίων της Αμερικάνικης Κυβέρνησης στους λογαριασμούς 2-3 εταιρειών κατασκευής όπλων. Κάτι ανάλογο λέει και ο Μάικλ Μουρ για τον πόλεμο στο Ιράκ

Όταν είχε γίνει η φασαρία με το χυμό από φύλλα ελιάς και ότι θεραπεύει τον καρκίνο πήρα ένα email spam που με κάμποσα επιχειρήματα στήριζε τη πιο πάνω θεωρία και έλεγε ότι οι φαρμακοβιομηχανίες το σκεπάζουν για να μην χάσουν τα τεράστια εισοδήματα από τα φάρμακα για τον καρκίνο. Είμαι 99.999% ότι το ζουμί της ελιάς δεν θεραπεύει τον καρκίνο αλλά αν μια φαρμακοβιομηχανία ανακάλυπτε κάτι τόσο απλό και φτηνό, θα το ανακοίνωνε?

Σύμφωνα με αυτό ( http://www4.dr-rath-foundation.org/PHARMACEUTICAL_BUSINESS/cochrane_20080514.html ) οι φαρμακοβιομηχανίες προσπαθούν να μειώσουν με φτιαχτές μελέτες την αποτελεσματικότητα των συμπληρωμάτων βιταμινών για να μην τις παίρνει ο κόσμος και να αρρωστά συχνότερα.

Είναι δυνατόν;


Ίσως τα πιο πάνω να είναι απλώς θεωρίες συνωμοσίας, ίσως κάποια να είναι πραγματικά. Οι Χίτλερ, Στάλιν, Πωλ Ποτ κτλ σκότωσαν εκατομμύρια υπηκόους τους και είναι απόδειξη ότι άνθρωποι ικανοί για τέτοια εγκλήματα υπάρχουν.

2 σχόλια:

kukuzelis είπε...

Αν τα συμπληρώματα βιταμινών ήταν αποτελεσματικά, τι θα εμπόδιζε μια επιχείρηση να πουλήσει τα δικά της; Γιατί αυτή η επιχείρηση να μην είναι φαρμακοβιομηχανία; Επιπλέον οι φαρμακοβιομηχανίες χρειάζονται πλούσιους και υγιείς (κατά προτίμηση) αρρώστους που θα αγοράζουν για πολλά χρόνια την παραγωγή τους. Είναι άραγε οικονομικά βιώσιμο να οδηγείς στον τάφο μια ώρα αρχύτερα, έστω και δια παραλείψεων, τωρινούς και μελλοντικούς πελάτες ολόκληρης της γκάμας των προϊόντων σου; Όταν μάλιστα η εύπορη Δύση (που είναι σε θέση να πληρώσει εννοώ) πάσχει από υπογεννητικότητα; Συμπέρασμα: Φυσικά συμφέρει να βρεις το φάρμακο του καρκίνου, όσο φτηνό κι αν είναι.

Κατά τα άλλα είμαι κι εγώ το ίδιο βέβαιος με εσάς για την αποτελεσματικότητα της φραπελιάς.

[(ψιθυριστά:) Μην το πείτε, αλλά έχω ακούσει ότι το τρίμμα από κέρατο ρινόκερου κάνει θαύματα στην σεξουαλική διέγερση αλλά οι φαρμακοβιομηχανίες μειώνουν την αποτελεσματικότητα των ερευνών για να πουλάνε βιάγκρα και τα συναφή. Ίσως πάλι το κάνουν γιατί έχουν οικολογική συνείδηση. Ποιος ξέρει...]

:)

Bananistanos είπε...

Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι οι φαρμακοβιομηχανίες είναι κερδοσκοπικοί οργανισμοί. Ξέρεις καμιάν επιχείρηση που πουλά προιόν που δεν την συμφέρει?

Ευτυχώς δεν μου έτυχε και ελπίζω να μην μου τύχει, να μάθω τα ποσά που πληρώνει ένας καρκινοπαθής σε φάρμακα αλλά φαντάζουμε θα είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ. Αν ο ασθενής ξεπεράσει το καρκίνο με φραπελία, πόσα πανατολ και γιουνιφλου θα πρέπει να πιεί στη ζωή του για να καλύψει τη διαφορά?

Σίγουρα το σενάριο της φραπελιάς είναι φανταστικό αλλά είμαι σίγουρος ότι σε κάποιο βαθμό γίνεται κάτι ανάλογο. Δηλαδή να προοθείται ένα φάρμακο με παραπάνω κέρδος παρά ένα άλλο που ίσως είναι και καλύτερο και φτηνότερο.