Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Για την εκκένωση της βάσης

Πολλοί κατακρίνουν τον διοικητή της βάσης στο Μαρί για το ότι δεν διέταξε την εκκένωση της βάσης προσπαθώντας να μεταφέρουν στους ώμους του το φορτίο για τον θάνατο των θυμάτων.

Κατά την γνώμη μου και  με βάση ότι διάβασα, ο διοικητής έβαλε όλο το προσωπικό  σε ασφαλές τόπο εκτός τα μίνιμουμ άτομα που χρειάζονταν για να χειριστούν τη πυροσβεστική τζαι ΕΜΕΙΝΕΝ ΤΖΕ Ο ΙΔΙΟΣ σε μιαν προσπάθεια να σώσει τη κατάσταση. Εκ των υστέρων τζε που την πολυθρόνα μας βρίσκουμε λάθος την επιλογή του, αλλά το ότι εθυσιάστηκε τζε ίδιος είναι για μένα, τζε τον παραπάνω κόσμο νομίζω, Το Ελαφρυντικό που όχι μόνο τον αθωώνει αλλά και τον ηρωποιεί (τζε δεν είμαι άτομο που πιστεύκει εύκολα σε ήρωες τζε αθάνατους αλλά κάποιος που σκοτώνεται κάμνοντας μια επικίνδυνη δουλειά για μένα εν παραπάνω ήρωας που κάποιον που  πχ έθελε να παίξει τον μάγκα κατεβάζοντας μια σημαία).

1 σχόλιο:

milaz είπε...

Απ' ότι είχα διαβάσει υπάρχει κανονισμός της ΕΦ που επιβάλλει την εκκένωση του χώρου όταν υπάρχει ο κίνδυνος της έκρηξης... άρα η παραβίαση κανονισμών εν τζίνο που κατακρίνεται τζαι όι μια υποκειμενική απόφαση... Φυσικά στες παρατυπίες τζαι τα "κανονικά εν έτσι αλλά κάμνουμε έτσι" η ΕΦ εν πρώτη...