Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2007

Γιατί δεν θα ψηφίσω ούτε Παπαδόπουλο, ούτε Χριστόφια

Φρεσκάρισμα 7/11/2007

Τα πιο κάτω είναι προσωπικά μου συμπεράσματα και απόψεις που σχημάτισα την τελευταία πενταετία τα οποία έγραψα κάτω κυρίως για εύκολη αναφορά τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές.


Γιατί δεν θα ψηφίσω ούτε Παπαδόπουλο, ούτε Χριστόφια


Δεν θα ψηφίσω Παπαδόπουλο γιατί:

 • Ζήτησε γραπτώς την επαναδιαπραγμάτευση του σχεδίου Ανάν (το οποίο βρισκόταν στο ψυγείο) ενώ είχε εκ των προτέρων αποφασίσει να το απορρίψει ξεγελώντας τον λαό που τον ψήφισε αλλά και τους ξένους.
 • Στις συνομιλίες, που ο ίδιος ζήτησε, απέφευγε να συνομιλήσει δεν διεκδίκησε τίποτε, δεν συζήτησε καν τις προτάσεις για βελτιώσεις (βλέπε Καρπασία) και φυσιολογικά δεν κέρδισε το παραμικρό υπέρ των Ελληνοκυπρίων. Στόχος του ήταν να πάρει το ΟΧΙ όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσοστό.
 • Στο Μπουρκενστοκ, αντί να συνομιλά με αυτούς που μπορούσαν να βελτιώσουν εις όφελος μας το σχέδιο (του οποίου αυτός ζήτησε τη διαπραγμάτευση) συνομιλούσε κρυφά με τον Σ. Ντεκτάς.
 • Έβαλε μέσον τους Ρώσους για να μην περάσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας ψήφισμα που να εγγυάται την εφαρμογή του Σχεδίου Ανάν για να πάρει το ΟΧΙ όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσοστό.
 • Δέχτηκε το χρονοδιάγραμμα το οποίο μετά κατηγορούσε.
 • Δέχτηκε την επιδιαιτησία, που σήμαινε ότι στα σημεία που υπήρχε διαφωνία ήταν δεσμευμένος να δεχτεί την απόφαση του επιδιαιτητή άρα αποδεχόμενος την επιδιαιτησία ο Τάσος Παπαδόπουλος αποδέχτηκε το Σχέδιο Ανάν, και μετά κάλεσε τον λαό να πει ΟΧΙ.
 • Στο διάγγελμα του δεν απέρριψε μόνο το σχέδιο Ανάν, αλλά οποιαδήποτε λύση δικοινοτικής διζωνικής ομοσπονδίας (δεν παρέλαβα κράτος για να παραδώσω κοινότητα). Επίσης στο διάγγελμα του απέρριψε εξολοκλήρου το σχέδιο Ανάν, κάτι που αποδεικνύει ξανά ότι το όχι ήταν προαποφασισμένο.
 • Με βάση τα πιο πάνω, ότι δηλαδή προκάλεσε τις συνομιλίες (με τεράστιο οικονομικό κόστος για τους διοργανωτές και με τεράστια προσπάθεια και εργασία μεγάλου αριθμού ξένων και δικών μας πολιτικών, διπλωματών κτλ), παρόλο που ποτέ δεν επρόκειτο να αποδεχτεί το Σχέδιο Ανάν, και λόγω του ότι απέρριψε το σχέδιο που ίδιος διαπραγματεύτηκε(?), αποδεικνύει ότι στον Παπαδόπουλο αναφερόταν ο Φερχόιγκεν όταν έλεγε ότι ξεγελάσαμε την ΕΕ.
 • Ενώ προεκλογικά και προ δημοψηφίσματος μας πουλούσε πατριωτισμό, διεκδικητική πολιτική, ότι σαν ίσο μέλος της ΕΕ θα βάλει τη Τουρκία στη γωνιά και άλλα παχιά λόγια, όταν του έκαναν ππα οι Ευρωπαίοι κατάπιε τα βέτο και υπόγραψε ότι του έβαλαν μπροστά του.
 • Κατηγόρησε χωρίς αποδείξεις και χαρτόσημα το 24% του λαού ότι δωροδοκήθηκε για να ψηφίσει ΝΑΙ, δηλαδή για προδοσία.
 • Με αποδείξεις και χαρτόσημα ο ίδιος δωροδοκήθηκε από ξένη εταιρεία (Watford).
 • Δεν μας είπε ποτέ τι συζήτησε με τον υιό Ντεκτάς στη μυστική συνάντηση στη Στράκκα λίγες μέρες πριν το δημοψίφισμα.
 • Για 4 χρόνια δεν έκαμε τίποτε για την αποθήκευση του φυσικού αερίου με αποτέλεσμα σύντομα να πρέπει να πληρώσουμε τεράστιο πρόστιμο στην ΕΕ.
 • Προσπαθεί να μας πλασάρει την πλωτή μονάδα φυσικού αερίου μέσω εταιρειών πελατών του. Είναι σαν να βλέπουμε την γυναίκα του καίσαρα γυμνή σε βιτρίνα στο Άμστερνταμ και προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι εκεί για να καθαρίσει τα τζάμια!
 • Είχε έτοιμα σχέδια για μονάδες αφαλάτωσης τα οποία εγκατάλειψε με αποτέλεσμα, σύμφωνα και με τον υπουργό του, τον φετινό χειμώνα δεν θα έχουμε νερό ούτε για να πιούμε.
 • Ούτε ελικόπτερα πυρόσβεσης, έρευνας και διάσωσης κατάφερε να φέρει σε 4 ½ χρόνια.
 • Η δε κάμερες τροχαίας είναι το κερασάκι στη τούρτα της ανικανότητας της κυβέρνησης Τάσου.
 • Επίσης, άφησε το υπουργείο Άμυνας ακέφαλο για πάνω από ένα χρόνο και άλλα υπουργεία για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
 • Με εξαίρεση το προαποφασισμένο ΟΧΙ, και τους καθυστερημένους διορισμούς υπουργών δεν πήρε ούτε μία σημαντική απόφαση είτε πολιτικής είτε εσωτερικής διακυβέρνησης.
 • Άξονες της πολιτικής του είναι το «γιατί να κάνω σήμερα αυτό που μπορώ να κάνω …μεθαύριο» και το «όσα πιο λίγα κάνεις τόσο πιο λίγα λάθη κάνεις»
 • Το μόνο που “κατάφερε” είναι η συμφωνία της 8ης Ιουλίου η οποία με περίπου 120 επιτροπές (30 εισηγήθηκαν οι Τ/κ και 90 εμείς) θα προετοιμάσει την λύση του Κυπριακού, δηλαδή ούτε σε 120 χρόνια…Όταν ο Ταλάτ είπε να επιταχύνουμε λίγο τα πράματα για να το λύσουμε σε 11/2 χρόνο έπεσαν όλοι πάνω του να τον φάνε γιατί θέλει να ξεφύγει από την τόσο παραγωγική συμφωνία.

Δεν θα ψηφίσω Χριστόφια γιατί:

 • Συμμετειχε στην απάτη που έγινε στην πλάτη του Κυπριακού λαού με την συμμετοχή του στις κρυφές συνομιλίες με τον Σερντάρ Ντεκτάς ο οποίος ήταν τότε στη τ/κ αντιπολίτευση. Υποτίθετε ότι το πιο μεγάλο ατού του Χριστόφια ήταν η εμπιστοσύνη που του είχαν οι τ/κ. Διερωτούμε ποιά εμπιστοσύνη του απέμεινε στους τ/κ μετά από αυτήν την αποκάλυψη. Διερωτούμε επίσης τι λένε οι υποστιρικτές του.
 • Στήριζε τον Τάσο για 4 ½ χρόνια παρόλο ότι και ο ίδιος έβλεπε τα πιο πάνω, για να μην χάσει το μερτικό στην εξουσία.
 • Όταν έλεγε «άλλαξεν ο άδρωπος» ούτε ο ίδιος δεν το πίστευε. Και όμως τον ψήφισε για να πάρει μερίδιο στην εξουσία.
 • Κατάγομαι από «δεξιά» οικογένεια αλλά όταν διάβασα τι έγγραψε ο Δευκαλίωνας (Παπαδόπουλος) για τους κομμουνιστές το 55-59 σοκαρίστηκα από το μίσος του. Στο ίδιο στυλ συνέχισε να γράφει για τους κομμουνιστές μέχρι που έκλεισε ο Κύρηκας (το 1985?). Και όμως ο Χριστόφιας έπεισε τους «κομμουνιστές» να ψηφίσουν αυτόν τον άνθρωπο, τον δεύτερο πιο αντικομουνιστή και ακροδεξιό εθνικιστή που γέννησε η Κύπρος μετά τον Γρίβα, για να κατεβάσουν την «δεξιά» από την εξουσία!!!
 • Δηλώνοντας ότι στον 2ο γύρο δεν θα ψηφίσει τον υποψήφιο της «δεξιάς» (εννοώντας φυσικά τον Κασουλίδη και όχι τον «δεξιότερο» Παπαδόπουλο), με τη συμμέτοχή του στην ανόητη συζήτηση με τους υπόλοιπους της τριμερούς για το ποιος συνεργάστηκε περισσότερο και ποιος λιγότερο με τον Συναγερμό, αλλά και βάση των πιο πάνω σημείων, βγαίνει το συμπέρασμα ότι η προτεραιότητες του Χριστόφια είναι πρώτον να μην εκλεγεί πρόεδρος από το Συναγερμό, δεύτερον να έχει μερίδιο στην εξουσία και τελευταίο έρχεται το καλό αυτού του τόπου.
 • Με την ψευδοκομμουνιστική, αντιδυτική, οπισθοδρομική πολιτική του είναι ακατάλληλος για πρόεδρος χώρας μέλους της ΕΕ, που θέλει να ξεφύγει από το τέλμα που μας έριξε η πενταετία Παπαδόπουλου και να πάει μπροστά.

……………….

5 σχόλια:

Louis είπε...

Πολλά σωστός φίλε!

BRC είπε...

Επιβάλλεται στον 2ο γύρο να ψηφίσουμε όλοι ανεξερέτως τον οποιονδήποτε θα βρεθεί εναντίων του Τάσσου. Αυτό ισχύει και για τους ακελικούς και τους συναγερμικούς. Τα επιχειρήματα σου γιατί δεν ψηφίζεις Χριστόφια, ευσταθούν και δεν έχεις άδικο για τις ευθύνες που τον βαραίνουν. Αντιδυτική πολιτική όμως δεν έχει. Εκτός κι αν η Γαλλία και η Ολλανδία για παράδειγμα είναι αντιδυτικές χώρες επειδή μοιράζονται τις ίδιες απόψεις με το ΑΚΕΛ. (το ακελ μαζί τους, καλύτερα). Είμαι σίγουρος πως ο ρόλος που έχουμε να διαδραματίσουμε στην ΕΕ δεν είναι απλά να λέμε ΝΑΙ σε ότι μας κοττίσουν (κοινωνικο-οικονομικά μιλώ - όχι πολιτικά) Από την άλλη όμως, καλύτερα κάποιος που μπορεί να έχει απήχηση απέναντι στους ΤΚς και να φαντάζει και πιο προσιτός στον λαό. Προσωπικά με χαλά η ιδέα να έχω για πρόεδρο έναν που τρώει με χρυσά μαχαιροπίρουνα όταν ο λαός θα πεινά, με τους ρυθμούς που πάμε. Όταν δεν μπορεί να δωσει την εικόνα του ηγέτη της υποψηφιότητας του (αυτό το ρόλο τον ανέλαβε ο Αναστασιάδης), πως θα μπορέσει να είναι ηγέτης ενός ολόκληρου κράτους; Στην ανάγκη όμως, με όλη μου την χαρά θα τον ψηφίσω, αν και εφόσον βρεθεί αντιμέτωπος με τον Τάσσο. Με όλη μου τη χαρά!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, με ορθόδοξη πολιτική ανάλυση είσαι σωστός.

Αν ο Κασουλίδης συνεχίσει τον κατήφορο, στο δεύτερο γύρο θα συμπεριφερθείς με τρόπο που να υποβοηθεί την επανεκλογή Τάσσου;

Είμαι ψηφοφόρος του ΔΗΣΥ από το 1988 και αλάζων Νενέκος. Μπορώ να θάψω την όποια ελπίδα, αν αυτή υπάρχει;

By the way, κάποιος να ρωτήσει τον Κουτσού: Η Μαράθα από ποιούς ξεκληρίστηκε;

Κωνσταντίνος

BRC είπε...

Φίλε Ανώνυμε, νομίζω το χωριό λέγεται Ο ΜΑΘΑΡΑΣ. Ξεκληρίστηκε από ΕΟΚΑ Βτζήδες από την Περιστερονοπηγή. Γνωρίζω πως ο Κουτσού κατάγεται από την Περιστερονοπηγή, αλλά δεν έχω καμιά απόδειξη πως εμπλέκεται στις κτηνωδίες που έλαβαν τόπο εκεί, και στα δύο γειτονικά ΤΚυπριακά χωριά Αλόα και Σανταλάρη. (124 γυναικόπαιδα, εκτελέστηκαν, κάηκαν, πολτοποιήθηκαν με τρακτέρ και θάφτηκαν σε ομαδικό τάφο στον σκουπιδότοτο του χωριού Σανταλάρη.)
Το θεωρώ λίγο ανέντιμο να τον συνδέσουμε χωρίς αποδείξεις, αν και ΦΗΜΕΣ που ακούστηκαν δεν είναι καθόλου κολακευτικές γι αυτόν.

Η Ουσία είπε...

Ξέχασες να συζητήσεις το άλλο έγκλημα του Χριστόφια στο κυπριακό, το τσιμέντωμα του ναι με το όχι, το οποίο πάλι επιδεικνύει ότι το ΑΚΕΛ δρα για το κόμμα και όχι για τον τόπο

@BRC μα ποιός τρώει καλέ με χρυσά μαχαιροπίρουνα῞ μάλλον δεν έχεις προσέξει ότι ο Κασουλίδη είναι ίσως ο πιο απλός από τους υποψηφίους στη συμπεριφορά του.