Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Εκτός νόμου το ποδόσφαιρο

Μετά και τα γεγονότα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τελικό κυπέλλου  νομίζω επιβάλλεται πλέον η διάλυση των ποδοσφαιρικών σωματείων και της ΚΟΠ και κήρυξη του ποδοσφαίρου εκτός νόμου . Και χάρη στο σημερινό άρθρο του Τριμικλινιότη στον Πολίτη βρήκα και τη νομική βάση.   Το ποδόσφαιρο παραβιάζει και τους 3 πιο κάτω νόμους:


"....Πρώτο, η Διεθνής Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την Εξάλειψη Κάθε Μορφής Φυλετικής Διάκρισης, που η Κύπρος έχει κυρώσει (Ν.12/1967και Ν.11(ΙΙΙ)/92) ποινικοποίησε αδικήματα σχετικά με το ρατσισμό. Συγκεκριμένα, ο νόμος προνοεί [βλ. άρθρο 2Α(3)]: «Κάθε πρόσωπο το οποίο δημόσια, είτε προφορικά είτε διά Τύπου... ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, εκφράζει ιδέες προσβλητικές κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων λόγω της φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής τους... είναι ένοχο ποινικού αδικήματος και υπόκειται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τον ένα χρόνο ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις πεντακόσιες λίρες ή και τις δύο ποινές.»
Δεύτερο, συμπεριφορές ρατσιστικού περιεχομένου μπορούν διώκονται ποινικά στη βάση του άρθ. 51Α του Ποινικού Κώδικα, όπου προνοούνται: « Όποιος δημόσια ή με οποιοδήποτε τρόπο και σε οποιαδήποτε μορφή προκαλεί του κατοίκους σε βιαιοπραγίες μεταξύ τους ή σε αμοιβαία διχόνοια ή καλλιεργεί τη διαμόρφωση του κλίματος μισαλλοδοξίας, είναι ένοχος πλημελήματος και τιμωρείται με φυλάκιση δώδεκα μηνών ή με χρηματική ποινή χιλίων λιρών ή και με τις δύο αυτές ποινές.»
Τρίτο, άρθρο 47(1)(β) του Ποινικού Κώδικα προνοείται ότι: «Οποιοσδήποτε προβαίνει σε οποιαδήποτε ενέργεια δημοσίως, με πρόθεση να προωθήσει εχθρότητα μεταξύ των κοινοτήτων, των θρησκευτικών ομάδων, λόγω της φυλής, της θρησκείας, του χρώματος ή του φύλου του, είναι ένοχος αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης, υπόκειται σε φυλάκιση μέχρι πέντε ετών.»....."


Ή

στο επόμενο ντέρμπυ η αστυνομία να πάει οπλισμένη στο γήπεδο, να καθαρίσει καμιά 200 να πάει πάσα κακό

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πιεννε ππέσε τζιεν καμνεις