Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2007

Μετάνιωσα που ψήφισα ναι το 2004?

Μετάνιωσα που ψήφισα ναι το 2004?
Όχι, θα μετάνιωνα για το ναι αν ο Παπαδόπουλος μας έφερνε καλύτερο σχέδιο ή όταν έρθει το επόμενο σχέδιο λύσης, αν έρθει ποτέ, και είναι καλύτερο από το Σχέδιο Ανάν, όπως όμως θα μετανιώσουν και αυτοί που ψήφισαν όχι αν το επόμενο σχέδιο είναι χειρότερο.
Σίγουρο πάντως, είναι ότι με την πάροδο του χρόνου οποιοδήποτε νέο σχέδιο λύσης θα είναι χειρότερο από το σχεδιο Ανάν σε θέματα επιστροφής προσφύγων, επιστροφής εδαφών και εποίκων.
Υπάρχουν φυσικά αυτοί που προτιμούν το status quo και το θεωρούν «second best solution» (πρώτος και καλύτερος ο Παπαδόπουλος), το οποίο όμως μακροπρόθεσμα θα καταστήσει τους τουρκοκύπριους αφέντες στο βορρά και συνέταιρους στο νότο, αφού ήδη άρχισαν να διεκδικούν τις περιουσίες τους στο νότο που νόμιμα δικαιούνται ενώ ήδη έχουν τα υπόλοιπα ωφελήματα από τη Δημοκρατία χωρίς καμία υποχρέωση.
Η διχοτόμηση είναι επίσης μια επιλογή και ίσως αυτό να έχουν στο μυαλό τους αυτοί που μιλούν για λύση σε βάθος χρόνου. Πότε όμως θα το παραδεχτούν? Σε 30 χρόνια όταν τα κατεχόμενα θα είναι μια αμιγώς τουρκική Ταιβάν και στο Νότο θα υπάρχει μια σημαντική Τ/Κ μειονότητα? Ας βγουν τώρα να παραδεχτούν ότι στόχος είναι η διχοτόμηση και να ζητήσουν την ψήφο του λαού βάση αυτού του στόχου. Και αν εκλεγούν,(προσωπικά τους δίνω πολλές πιθανότητες), να διαπραγματευτούν μια διχοτόμηση πιο δίκαιη από τη σημερινή 66 %-34%( με δικαιώματα στο 66%).

3 σχόλια:

allos1 είπε...

ΠΑΡΑΚΑΛΩ, θα ήθελα να επικοινωνήσω μαζί σας μέσω e-mail αλλά δεν βρίσκω το δικό σας.

Β.

Unknown είπε...

bananistanoscy@gmail.com

S G είπε...

σωστοτατος. αναρωτιεμαι αν αποδειχτουμε σωστοι οτι το αναν ηταν η καλυτερη ευκαιρια, θα ζητησουν συγγνωμη οι δακρυβρεχτοι παπαδοπουλοι που το πολεμησαν τοσο βρωμικα?