Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

Παραδέξου και υποστήριξε το ΝΑΙ σου κύριε Κασουλίδη

Σύσσωμοι οι Παπαδόπουλος και Σια πυροβολούν τον Κασουλίδη για το δημοψήφισμα εφόσον είναι το μόνο όπλο τους.

Κύριε Κασουλίδη,

αντιλαμβάνομαι ότι για επικοινωνιακούς λόγους αποφεύγετε αυτή τη «παρελθοντολογία» όπως, για να πούμε και του στραβού το δίκαιο, αποφεύγουν αυτοί το δικό σας όπλο, την σκανδαλολογία. Ίσως και να είναι σωστή αυτή η πολιτική σας εφόσον στο νου του μέσου Κυπραίου το Σχέδιο Ανάν σημαίνει καταστροφή και αυτοκτονία και όσοι το υποστήριξαν προδότες. Άποψη μου όμως, είναι ότι πρώτα-ύστερα θα υποχρεωθείτε να κάνετε αυτή τη συζήτηση και θα ήταν πιο ειλικρινές αν απαντούσατε στις προκλήσεις.

Πρώτα-πρώτα κανείς δεν μπορεί να αποδείξει ότι ήταν λάθος το Ναι. Θα ξέραμε ότι ήταν λάθος το Ναι αν περνούσε το σχέδιο Αναν και σήμερα βρισκόμασταν στο χάος που προέβλεπαν οι του όχι. Τότε ίσως και να ακολουθούσαμε τη προτροπή Πιττοκοπίτη εμείς οι Ναιναικοι (ή νενέκοι?) και να κρεμαζόμασταν στις πλατείες. Μπορούσε όμως και να πετύχαινε το σχέδιο και σήμερα θα χτιζόταν το νέο Βαρώσι και κάμποσα άλλα χωριά, ο τουρκικός στρατός θα ήταν ο μισός κτλ. Άρα και το όχι μπορεί να ήταν λάθος.

Το μόνο «κέρδος» του Όχι είναι η διατήρηση της ταμπέλλας «Κυπριακή δημοκρατία» την οποία όμως δέχτηκε να την αλλάξει σε «Ομόσπονδη δικοινοτική, διζωνική δημοκρατία» ο Εγώ Είμαι Η Κύπρος Μακάριος από το 1977, και συνυπόγραψε ο Δεν Θα Γίνω Κοινοτάρχης Τάσος την 8 Ιουλίου 2006!

Εφόσον λοιπόν δεν έχουμε τα αρνητικά του Ναι (μόνον υποθέσεις) αλλά μόνο τα αρνητικά του Όχι όπως η αναγνώριση και ανάπτυξη των κατεχομένων (πραγματικότητες) πιστεύω ότι υπάρχει έδαφος να υποστηριχθεί το Ναι σε μια κακή και ίσως επικίνδυνη, αλλά πολύ πιθανόν καλύτερη από την επόμενη, λύση, η οποία όμως απορρίφθηκε. Στο κάτω-κάτω, οι του ναι ρισκάραμε για αυτή τη λύση όπως θα έχει ρίσκο οποιαδήποτε άλλη λύση, όπως έχει ρίσκο και το status quo.

Άρα, κ Κασουλίδη, υποστήριξε το Ναι σου και ζήτα εσύ από τους Παπαδόπουλο και Σια να απολογηθούν στους Βαρωσιότες και τους άλλους πρόσφυγες γιατί σήμερα δεν έχουν τις περιουσίες τους, γιατί δεν έφυγε ούτε ένας Τούρκος στρατιώτης κτλ. Να απολογηθούν επίσης για τη διαχείριση του Σχεδίου πριν το δημοψήφισμα (καμία βελτίωση, επιδιαιτησία, χρονοδιαγράμματα) και μετά το δημοψήφισμα (καμία εξέλιξη).

1 σχόλιο:

milaz είπε...

Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να αποφεύγει την "πρόκληση" να υπερασπιστεί το ΝΑΙ, αλλά δεν πρέπει να πέσει και στην παγίδα να συζητά κάτι που ανήκει πλεον στο παρελθόν. Πιστεύω είναι θέμα αποφυγής μιας ανούσιας συζήτησης περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο. Με βάση το τι είχε ο καθένας μας μπροστά του και με βάση το πιστεύει και ξέρει, πήρε μια απόφαση... από εκεί και πέρα προχωράμε... Στο τέλος της ημέρας, οι Παπαδόπουλος και σια δεν έχουν ΤΙΠΟΤΑ εκτός από το ΟΧΙ τους...